Música

Crònica

música

Més que una cançó

Han passat cinc anys des que Let her go va catapultar a la fama Passenger. Des de llavors ha deixat de cantar per a quinze persones, com ell reconeix, i omplir de gom a gom els seus espectacles. Michael David Rosenberg és ara un cantautor britànic de folk-pop de referència internacional. El pati de butaques del Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell no va ser una excepció, i gairebé els organitzadors van haver de penjar el cartell d’entrades exhaurides. Rosenberg va pujar a l’escenari amb el ser caràcter humil i afable. Un artista que de seguida es posa el públic a la butxaca. “Ho sento, només tinc una cançó famosa”, va assegurar amb un toc d’humor. Després d’arrancar amb Somebody’s love, l’artista va fer un cant a la vida amb Life’s for the living. “Perseguiu els somnis, que tard o d’hora es compleixen; va!, que la vida és curta”, va proclamar. Un esperit que també va remarcar a Travelling Alone, que té una història molt potent sobre la vida i la mort. Passenger explica que fent ruta pels Estats Units un dia que volia comprar tabac se li va creuar un motorista fumant que li va relatar que s’havia gastat els estalvis en aquella moto per emprendre un viatge per veure la família per últim cop abans de morir de càncer de pulmó. L’artista, corprès, va abandonar la idea de comprar aquells cigarrets i va escriure la cançó.

Una versió molt particular de The sound of silence de Simon & Garfunkel va sonar abans d’encarar la recta final del concert amb Table for one, Holes, Fast car i Scare away the dark, amb què el públic va demanar més i més cantant una rere l’altra la tornada. Unes lletres, un so i un caràcter que va captivar a Cap Roig, deixant petja i demostrant que Passenger és més que un artista d’una sola cançó d’èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia