cultura

Un volum promou el debat sobre el procés

Carles Bastons i Lluís Busquets presenten avui ‘El procés nacional català' al Col·lectiu Ronda de Barcelona

Fa temps que l'Associació Cristianisme al Segle XXI es dedica a debatre sobre el procés nacional català. A la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, l'any passat, es van organitzar diversos seminaris i el passat mes de juny es va celebrar el debat Sobre el necessari diàleg Catalunya-Espanya, en què van participar Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, el pastor Alfredo Abad i el professor Luis Ángel Aguilar. Enguany, novament a Prada, els professors Carles Bastons (Figueres, 1945) i Lluís Busquets (Olot, 1947) van organitzar una sèrie de sessions titulades Història del debat sobre la identitat de Catalunya entre intel·lectuals castellans i catalans, amb què es va seguir aprofundint en el debat establert al llarg de la història entre intel·lectual castellans i catalans sobre la singularitat i les aspiracions catalanes dins l'Estat espanyol.

Ara, un llibre recull tot allò sorgit durant les jornades. En el pròleg del volum, el professor Jaume Botey diu: “Estem convençuts que aquest llibret és una aportació important en el moment actual i que mirant al passat ens ajudarà a entendre el present. La seva lectura ens ajudarà a la comprensió intel·ligent de la història, a establir el diàleg des dels fets, no des d'apriorismes ideològics.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia