cultura

Vila promet “ajuda” per al celler romà de Teià

El conseller de Cultura afirma que el jaciment forma part d'una “combinació virtuosa” de la DO Alella lligada amb “la preservació del patrimoni i el turisme”

La recent estrenada nova etapa del celler romà de Vallmora de Teià té des d'ahir el suport explícit de la Generalitat. Concretament, va ser el conseller de Cultura, Santi Vila (JxSí), el que durant la seva visita al jaciment museïtzat va assegurar “sense cap mena de dubte” que des del seu departament “s'ha d'acompanyar i ajudar tant com es pugui aquest projecte”. Vila va qualificar el celler romà de “proposta coherent”. “Aquest emplaçament forma part d'una combinació virtuosa dins la DO Alella que uneix la preservació del patrimoni i el turisme”, va afirmar el conseller, que va subratllar la intenció del seu departament “d'ajudar a posar al dia tant el jaciment arqueològic com el centre enoturístic”.

Aquesta promesa va ser molt ben rebuda per l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), un dels principals artífexs i valedors del projecte des dels seus inicis. “S'ha d'agrair al conseller que es comprometi a continuar col·laborant amb la posada al dia d'aquest equipament”. Bosch, a més, va revelar que el mateix Vila es va comprometre a intercedir davant la direcció general de Turisme per la reconversió del centre d'enoturisme, que hi ha al costat del jaciment, i davant el Departament de Territori perquè doni el vistiplau per poder materialitzar una connexió directa entre el complex arqueològic i l'àrea de descans de l'autopista C-32, situada a tocar de l'indret. En aquest sentit, l'alcalde de Teià va recordar que ja està molt avançat el conveni amb la concessionària d'autopistes Invicat per instal·lar la porta d'accés al camí per enllaçar l'entrada amb l'equipament.

Pel que fa a la reconversió de l'indret, la Mancomunitat de Serveis d'Alella, el Masnou i Teià, responsables de l'espai, ja ha culminat el procés de concessió a una nova empresa tant del jaciment museïtzat com de l'edifici on fins ara hi havia el centre d'acollida turística (CAT), el primer de la xarxa que va posar en marxa la Generalitat i que va acabar en via morta.

LA FRASE

El celler forma part d'una combinació virtuosa que uneix la preservació del patrimoni i el turisme
Santi Vila
Conseller de Cultura de la Generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia