cultura

El govern de Reus vol unir l'Institut de Museus i l'IMAC

El nou organisme estaria comandat per una direcció estratègica, que sortiria d'un concurs públic

Donar un impuls a la cultura i tenir una millor gestió dels recursos. Aquests són els objectius de la reorganització d'aquesta àrea que proposa la regidora del ram, Montserrat Caelles, i que suposaria la fusió de dos organismes autònoms: l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i l'Institut Municipal de Museus de Reus (IMMR). La proposta, que sorgeix arran d'un estudi “de mesos”, segons Caelles, s'hauria de fer efectiva al gener, sempre i quan el plenari municipal hi doni el seu vistiplau. De moment, els consells generals d'ambdós organismes van ser informats en una reunió, ahir, i posteriorment es parlarà amb els grups municipals.

Segons va detallar ahir la regidora de Cultura, l'organisme resultant, que encara no té nom, tindrà un total de 26 treballadors. “Es mantindran els actuals i es convocaran dues noves places”, va explicar. Una d'aquestes serà la de director estratègic del nou ens, que s'escollirà a través d'un concurs públic obert, i l'altra, un nou tècnic que s'ocuparà de festes i festivals. “Aquestes dues incorporacions es faran amb una eficiència econòmica, i amb els processos de reestructuració que es duran a terme no hi haurà un impacte en els pressupostos, i si n'hi ha, serà nul”, va assegurar Caelles.

“Més que una decisió política, es tracta de millorar la gestió”, va reflexionar la regidora.

LA FRASE

Més que una decisió política, es tracta de millorar la gestió
Montserrat Caelles
regidora de cultura de l'ajuntament de reus

Dos organismes històrics de Reus

L'IMAC es va crear l'any 1988 i gestiona els equipaments culturals de la Casa Rull i La Palma. Dins de la seva estructura, es coordinen i executen el Festival Europeu de Curtmetratges, el Trapezi, el festival COS i el Festival Internacional de Cinema Memorimage. Pel que fa a l'IMMR, el va crear l'Ajuntament l'any 2001, amb l'objectiu de conservar i difondre el patrimoni cultural de Reus. Gestiona el Museu Salvador Vilaseca, el de la plaça de la Llibertat i el Centre de la Imatge de Mas Iglésias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia