cultura

Miquel Fañanàs guanya el premi Manuel Bonmatí

El Rotary Club de Girona també va lliurar el primer premi Jordi Vilamitjana a Nancy Romero

L'acte d'ahir va incloure un homenatge a Narcís-Jordi Aragó

L'escriptor i periodista gironí Miquel Fañanàs i Serrallonga (1948) va guanyar ahir el premi Manuel Bonmatí de periodisme, amb l'article Els plàtans, reis de la Devesa, publicat a la seva secció La Gàrgola del Diari de Girona el 22 d'agost passat. En el mateix acte, organitzat pel Rotary Club de Girona a l'hotel Carlemany, també es va lliurar el primer premi Jordi Vilamitjana a l'alumna Nancy Romero, amb Amén Sialla i Ariadna Roura com a finalistes. El nou guardó d'articles sobre Girona escrits per estudiants de secundària està coorganitzat amb l'institut de Santa Eugènia i homenatja el professor, escriptor i periodista gironí Jordi Vilamitjana (1957-2014), que el 2013 va guanyar la 32a edició del premi Manel Bonmatí i que havia estat l'últim guardonat fins ara.

“Ho diu el periodista Narcís-Jordi Aragó en la seva documentadíssima crònica Girona ara i sempre: “Els arbres de Girona són sobretot els plàtans, i els plàtans tenen el seu regne a la Devesa.” Miquel Fañanàs obre Els plàtans, reis de la Devesa amb aquesta cita de Narcís-Jordi Aragó, que va morir justament el mateix dia que es va publicar l'article.

Ahir, a l'acte de lliurament dels premis, l'historiador Joaquim Nadal va dedicar unes emotives paraules d'homenatge a Narcís-Jordi Aragó –a qui ha substituït com a president del jurat del Bonmatí– i va fer lliurament d'un premi honorífic als nebots d'Aragó, a qui va qualificar com “un periodista de cap a peus” i va afegir que havia estat “tan lligat a Girona que no va acabar de ser reconegut del tot a Barcelona”. Nadal també va dir que Aragó, que cada any s'encarregava de fer una glossa de Manuel Bonmatí a l'acte, ja havia començat a preparar la d'aquesta edició, en la qual tenia previst recordar la trobada casual a Sant Sebastià, durant la Guerra Civil, entre el pare d'Aragó i Bonmatí, que va oferir a Estanislau Aragó la seva ajuda en uns moments molt difícils. El secretari del jurat del premi i regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, va anunciar que es publicaran les glosses que Aragó va dedicar a Bonmatí.

L'acte, presentat per la periodista Clara Jordan, es va obrir amb una benvinguda al públic que omplia la sala, a càrrec del president del Rotary Club de Girona, Narcís Vidal, i la tinenta d'alcalde d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia