cultura

Roba Estesa, grup revelació dels Premis Enderrock 2017

Manel i Love of Lesbian, premis al millor artista del públic i de la crítica

El pianista Francesc Burrull recull el Premi Enderrock d'Honor

Roba Estesa ha estat el grup revelació de la nit a la gala dels Premis Enderrock 2017. A, precisament, del guardó al grup revelació, les tarragonines s'han endut dos altres premis de votació popular: millor disc de folk, per Descalces, i millor cancó de folk, per “Viu”. A més, han aconseguit el premi de la crítica al millor disc revelació de l'any.

Manel ha guanyat el guardó de millor artista per votació popular i Love of Lesbian el de millor artista en llengua no catalana, tots dos de votació popular. La banda de Santi Balmes també ha rebut el reconeixement de la crítica al millor artista.

Altres premis de votació popular han estat el de millor artista en directe, per a Els Catarres; millor disc de pop-rock, que ha recollit Oques Grasses pel seu You Poni; millor disc de cançó d'autor, per a La festa final, de Joan Dausà.

Pel que fa a les millors cançons de l'any, “Ara!” de Doctor Prats ha estat la guanyadora en la categoria de pop-rock, i “Mireia”, de Judit Neddermann, en la de cançó d'autor..

Els Barcelona Gospel Messengers s'han endut el guardó pel millor disc de jazz, per Be here now: un tribut a George Harrisson; la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ha rebut el premi al millor àlbum de música clàssica per Tossudament Llach, i Tots som Súpers! El disc dels 25 anys, ha estat reconegut com el millor disc per al públic familiar.

Barcelona s'il·lumina, del grup Buhos, ha estat el vencedor del premi al millor videoclip de l'any.

La d'aquesta nit a l'Auditori de Girona ha tingut també moment per als d'homenatges. El pianista Francesc Burrull, que ha acompanyat molts dels grans noms de la Nova Cançó, ha recollit el primer premi Enderrock d'Honor, una novetat d'aquest any, de mans de Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Núria Feliu, Laura Simó i Josep Maria Espinàs.

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet ha rebut la distinció a la Trajectòria. El promotor Gay Mercader ha estat guardonat amb el premi Estrella 2017 per haver organitzat un concert dels Rolling Stones a Barcelona fa 40 anys.

En el transcurs de la gala s'han lliurat també els premis de la crítica a Love of Lesbian, Manel, Belda & Sanjosex, Sisa, Quimi Portet, Maika Makovski, Roba Estesa, Quartet Gerhard i al grupo de Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats. El Grup Enderrock ha distingit amb el premi Trayer al millor productor i director de l'any a Joan Pons, d'El Petit de Cal Eril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia