cultura

Música

Guillem Roma estrena a Banyoles ‘Connexions'

El músic de Manlleu actua a l'Auditori de l'Ateneu, per quart any consecutiu a la ciutat

“La música té el poder de connectar coses que no tenen res a veure”

“La meva música està al mig de diferents camins: no acaba de ser ni mestissatge, ni pop, ni folk, ni músiques del món. Això m'ha complicat una mica la vida, però ho he intentat agafar com una bandera o un tret distintiu del meu projecte: faig el que vull”, explica Guillem Roma (Manlleu, 1984). Aquest brillant i inclassificable músic osonenc presentarà aquesta nit el seu quart disc, Connexions (Sulawesi Records), a l' Auditori de l'Ateneu de Banyoles (21 h, 8 i 10 euros), una ciutat on actua per quart any consecutiu. Aquesta nit l'acompanyarà una nova versió de la seva Camping Band Orchestra, que inclou Didak Fernández (bateria), Miquel Sospedra (baix), Guillem Plana (guitarra elèctrica), Coloma Bertran (violí) i Manel Valls (trompeta), a més del cantant napolità Alessio Arena com a artista convidat, que també ha col·laborat en el disc, juntament amb Joan Colomo, Judit Neddermann i Joan Garriga, de La Troba Kung-Fú. Aquestes col·laboracions expliquen, en part, el títol del disc, que té un sentit més ampli: “Volia plasmar explícitament que la música connecta les persones. De fet, conèixer altres artistes ha estat una de les coses més maques que m'han passat durant aquests anys en el món de la música. Vivim en un món que està molt desconnectat, a pesar de totes les xarxes socials, i la música té el poder de connectar coses que, en principi, no tenen res a veure.”

Guillem Roma, que va estudiar cine a Cuba i va crear una petita productora audiovisual a Mèxic, utilitza en la seva música algunes pinzellades sonores de les seves respectives tradicions musicals, sobretot de la mexicana, de la qual valora especialment “la funció social que per a ells té la música”. Ell procura també que la seva música sigui “molt popular, que es pugui cantar i ballar”. I tot ho fa des de la més estricta autogestió, per preservar la seva independència. Només per editar els seus discos ha creat Sulawesi, un segell amb nom d'illa d'Indonèsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia