Arquitectura

Arquitectura

Els vintens Premis d'Arquitectura seleccionen 43 projectes

N'hi ha deu d'arquitectura, cinc d'interiors, cinc de paisatges, cinc d'efímers i 14 de la nova categoria Més 10

Els premis es lliuraran el 9 de juny a la seu del Col·legi d'Arquitectes

El jurat de la 20a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines ha seleccionat 43 propostes d'entre les 91 presentades fins al 3 de març, data límit per participar en els guardons que convoca la el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ( COAC ) de la demarcació de Girona des de l'any 1997. Els premis es lliuraran el divendres 9 de juny a la seu col·legial de la Pia Almoina (19.30 h).

L'any passat es van seleccionar 16 propostes entre les 51 presentades a les tres categories d'aquella edició –arquitectura, espais exteriors i espais efímers–, que aquest any han passat a ser cinc, amb la principal novetat de la categoria Més 10, que premia obres realitzades fa més d'una dècada per destacar “una variable ran essencial en l'arquitectura com és el pas del temps”.

Per categories, les propostes seleccionades en aquesta edició es reparteixen d'aquesta manera: deu a la categoria d'arquitectura, que inclou intervencions arquitectòniques d'edificis de nova planta i reformes o rehabilitacions d'edificis ja existents; cinc a la categoria d'interiors, adreçada a obres de reforma i obra nova on l'accent del projecte recau en el tractament de l'espai interior, independentment de la seva escala i tipologia; cinc a la categoria de paisatges, per a actuacions on l'exterior és el protagonista, des dels jardins als parcs, així com intervencions urbanes a diferents escales, carrers, places i edificacions vinculades al tractament de l'espai exterior; nou propostes a la categoria d'espais efímers, com ara exposicions, muntatges i escenografies, i 14 propostes seleccionades a la categoria Més 10.

Gran quantitat i qualitat

El jurat dels premis d'aquest any ha estat format per Jaume Avellaneda i Díaz-Grande, Magda Mària i Serrano, Manuel Ruisánchez i Capelástegui i Núria Salvadó i Aragonés. El jurat ha reconegut “la gran quantitat i qualitat de les obres presentades, que dins les diverses categories esdevenen un reflex de l'alt nivell de l'arquitectura de les comarques gironines”.

El passat 30 d'abril es va acabar el termini de votació del Premi de l'Opinió 2016, atorgat per les persones que han visitat l'exposició de les obres presentades, “amb la voluntat d'apropar l'arquitectura a la ciutadania” i “generar un debat obert per tal de fomentar l'opinió sobre l'arquitectura que es realitza a les comarques de Girona”. En aquest premi han participat amb el seu vot 123 persones.

Els Premis d'Arquitectura reben el suport dels ajuntaments de Girona, Figueres i Olot, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona i diverses empreses gironines, com El Punt Avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia