Música

cicle de concerts

Marlango i Viggo Mortensen se sumen al cartell de l’(a)phònica

Maria Arnal i Marcel Bagés, Morgan, Howlin’ Dogs i Clara Peya també actuaran al festival banyolí

Paco Viciana estrenarà l’òpera còmica ‘Puges o baixes’

Un recital poètic de l’actor nord-americà Viggo Mortensen acompanyat al piano per Rafel Plana (Ramas para un nido) i un concert íntim de Marlango, també només amb la veu de Leonor Watling i el piano d’Alejandro Pelayo, són dues de les propostes més destacades del 14è Festival de la Veu de Banyoles (a)phònica , que ha programat un total de 44 propostes –24 espectacles oficials en 8 escenaris diferents i 20 activitats paral·leles–, concentrades majoritàriament entre el divendres 30 de juny i el diumenge 2 de juliol. El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch, i el director del festival, Francesc Viladiu (Alter Sinergies), van presentar ahir al matí el cartell complet de la 14a edició al Museu Darder. Bosch va destacar que (a)phònica és un festival vocacionalment petit i de proximitat que vol “ensenyar Banyoles i obrir la ciutat a nous públics”, i Viladiu va recordar que “el festival vol ser una culminació de les activitats culturals que tenen lloc a Banyoles durant els 365 dies de l’any” i per això integra en la seva proposta diverses entitats i equipaments de la ciutat. “Aquest és un festival que es fa a l’estiu, però no és un festival d’estiu com n’hi ha tants de clònics o de festa major”. Un 75% de les seves activitats són gratuïtes i les entrades dels espectacles de pagament, que es posen avui a les 10 del matí a la venda al web del festival, tenen preus que van dels 8 als 26 euros. També hi ha tres modalitats d’abonaments, amb descomptes de fins a un 20%.

El festival ja havia anunciat els dos concerts al Club Natació Banyoles –Motis & Chamorro i el suec José González–, per als quals ja s’ha venut la meitat de les entrades, i els dos concerts de petit format a la barca Tirona, a càrrec del napolità Alessio Arena i La Iaia, ja amb les entrades exhaurides. La Iaia, que va vendre les localitats de la barca en quatre minuts, tancarà també el festival amb un concert gratuït a la Muralla.

L’(a)phònica 2017 inclourà dues estrenes absolutes: el compositor Paco Viciana, resident a Banyoles de fa molts anys, estrenarà l’òpera còmica Puges o baixes, amb una desena d’artistes a l’escenari, i la banda gironina Howlin’ Dogs farà a la Muralla la presentació oficial del seu segon disc.

El grup madrileny Morgan, Renaldo & Clara, Gemma Humet, la coral experimental MuOM, la formació valenciana de reggae i ska Auxili, el beatboxer Fredy Beats, Clara Peya amb reforços banyolins –Vic Moliner, Panxii Badii i les veus de Cor de Teatre–, l’espectacle familiar de 2princesesbarbudes, el cantautor australià Steve Smyth i la proposta 100% ballable de Funkstep & The Sey Sisters són altres al·licients d’aquesta gran orgia de veus.

Un festival que ja és una (emot)icona de Banyoles

“L’(a)phònica també s’ha convertit en una icona de la ciutat”, va dir Viladiu en referència a la consulta popular que va fer el festival per triar els símbols o ‘(emot)icones’ que la gent identifica amb Banyoles i que protagonitzen el cartell d’aquest any, amb la carpa Ramona, Kitsch, Albert Serra i el mateix festival. Les icones creades per Miguel Bustos es podran veure en una exposició a la Llotja del Tint. Altres activitats paral·leles són un club de lectura amb Enric Casasses, la presentació d’un llibre de Roger Mas, el karaoke de Cabosanroque, la Trobada de Cantaires i l’Aplec de la Sardana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia