cultura

Municipal

El PSC de Figueres recorre contra la selecció del director del Museu de l’Empordà

Considera que la tramitació no garanteix la imparcialitat del procés de selecció

Vol que se suspengui la convocatòria i que l’Ajuntament rectifiqui

El PSC de Figueres considera que la tramitació en curs que fa l’Ajuntament de la ciutat per seleccionar el nou càrrec de director o directora del Museu de l’Empordà no garanteix la imparcialitat necessària d’aquest tipus de procés ni la correcta aplicació dels principis de mèrit i capacitat dels aspirants. Amb el recurs d’interposició que ha entrat aquesta setmana a l’Ajuntament de Figueres, el PSC demana que se suspengui la convocatòria i que es rectifiquin els punts que considera que no s’ajusten a la normativa. En aquesta fase, el recurs va dirigit al govern municipal i a l’alcaldessa, Marta Felip; però Pere Casellas, portaveu del PSC, no descarta que, si no obtenen la rectificació que demanen, facin un pas més i ho portin al jutjat contenciós administratiu.

El tràmit contra el qual recorre el PSC és el decret municipal del 12 de juny passat, en el qual l’Ajuntament publicava la llista d’aspirants al càrrec i la composició de la comissió de valoració que haurà d’avaluar els candidats. D’entrada, el PSC retreu que s’hagin publicat noms i cognoms dels candidats i considera que la identificació dels aspirants s’hauria de limitar als números de DNI. “Figueres i la demarcació de Girona són un món petit, és probable que examinadors i examinats es coneguin i això podria generar situacions de desigualtat i de pressions”, diu Casellas. Pel mateix motiu, també es qüestiona que els experts provinents d’altres museus que formaran part de la comissió d’avaluació, treballin a les comarques de Girona i es reclama que siguin substituïts per persones d’altres demarcacions. La comissió estarà formada per cinc persones i un secretari; el recurs també considera que el fet de triar com a presidenta del tribunal “una tècnica municipal que estarà directament subordinada a la persona que resulti escollida en aquest procés de selecció” vulnera els principis d’independència i no discrecionalitat del procés. “Cal nomenar una persona com a president o presidenta del tribunal que no pugui ser pressionada, ni en el moment de la selecció ni amb posterioritat”, diu el recurs.

Finalment, el recurs considera que la composició de la comissió avaluadora tampoc s’ajusta a la normativa vigent, segons la qual la composició ha de tendir a la paritat, mentre que en aquest cas a la llista de membres només hi ha dones.

Pel que fa al rerefons del recurs, a ningú se li escapa que el PSC –abans de la crisi que va posar fi al govern de coalició amb CiU– s’encarregava de la regidoria de Cultura i va ser decisiu en el moment de redactar la convocatòria del concurs per dirigir el Museu de l’Empordà. Avui, però, el PSC és a l’oposició i la manera com es tramita i es concreta tot aquest procés no agrada a la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia