cultura

país Valencià

llengua

El TSJ valencià manté la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme

La sala rebutja el recurs de la Generalitat Valenciana

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià manté la suspensió cautelar del decret 9/17, de 27 de gener, que estableix el nou model lingüístic educatiu en l’ensenyament no universitari. La suspensió va ser decretada el passat mes de maig després de la petició efectuada per la Diputació d’Alacant. Segons que ha informat aquest dilluns el TSJ valencià, la secció quarta de la sala contenciós administrativa ha rebutjat el recurs interposat per la Generalitat Valenciana contra la decisió de suspendre cautelarment la norma fins que es resolgui el fons de la qüestió.

La Diputació d’Alacant va interposar recurs per considerar que el decret perjudica les zones de predomini lingüístic castellà, on hi ha exempcions a l’estudi del valencià, segons la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Així mateix considera que discrimina els alumnes que optin per opcions amb un model educatiu on el castellà és preponderant, no acreditant-los el nivell d’anglès en finalitzar els estudis, com sí ocorre amb els que opten pel model on el valencià predomina.

En la seva suspensió cautelar, el TSJ va tenir present que la petició es realitzava des d’una administració pública, la Diputació d’Alacant, i “no des d’un particular o una associació de pares d’alumnes”. En aquest sentit, indicava que no és freqüent que una administració prengui la iniciativa en defensa dels seus ciutadans davant del que considera una disposició general contrària a dret. Per això, continuava, la “sala té en consideració aquesta circumstància i s’aprecia que, si bé es presumeix l’interès públic en l’administració de la Generalitat Valenciana demandada i en el Decret recorregut, no s’ha d’oblidar que també és defensora d’aquest interès públic l’administració alacantina recurrent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia