Art

Cultura

Tossa també commemora l’Any Sacharoff

L’exposició central es podrà veure a l’MD’A a partir del 25 de novembre

El Museu de Tossa commemora avui el cinquantè aniversari de la mort de la pintora Olga Sacharoff amb una jornada dedicada a recordar el seu pas per la vila, dins els actes de l’Any Sacharoff instituït per la Generalitat. A banda d’un taller d’art teràpia a càrrec de Cristina Geremias (11 h), que prendrà com a referent una de les obres de l’artista que formen part del fons del Museu de Tossa, el quadre Pícnic (1934), la jornada tindrà com a acte central una conversa, al mateix museu i a la tarda (17.30 h), entre les tres principals coneixedores de l’obra de la pintora russa establerta a Catalunya: Elina Norandi, comissària de l’Any Sacharoff, i Glòria Bosh, directora de la Fundació Vila Casas, i Susanna Portell, responsables de l’estudi de referència sobre la comunitat internacional d’artistes que es van residir a la Tossa d’entreguerres, La tranquil·litat perduda (2007). Després de la xerrada, i en record de la sèrie de pícnics que l’artista va pintar a Tossa, se n’organitzarà també un d’inspirat en el quadre conservat al museu a la pineda de la Vila Vella, amb piscolabis a càrrec de La Cuina de Na Laia (18.45 h).

L’exposició central de l’aniversari s’inaugurarà al Museu d’Art de Girona el 25 de novembre, amb el títol Olga Sacharoff: pintura, poesia i emancipació. Comissariada per Norandi, reunirà més de seixanta obres originals, fotografies i documentació sobre l’artista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia