Cinema

Cultura

El 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya rep 119 propostes de 27 països

Durant deu dies al Teatre Cirvianum de Torelló es projectaran 44 pel·lícules

L’acte inaugural homenatjarà l’alpinista i documentalista català Jordi Pons

El 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que en l’acte inaugural farà un homenatge a l’alpinista i documentalista català Jordi Pons, ha rebut a la secció competitiva un total de 119 propostes cinematogràfiques de 27 països, de les quals 44 aspiraran a premi i es projectaran durant els deu dies de la mostra, del 10 al 19 de novembre. Un dels aspectes que s’han volgut potenciar aquest any és la Sessió Natura i Muntanya, que inclourà 11 pel·lícules especialitzades en natura, etnografia i cultura de muntanya.

Joan Salarich, director del festival, reconeixia en la presentació d’ahir que un dels reptes és anar-se “superant i anar incorporant activitats al voltant del pal de paller que és el cine”. Més enllà de les projeccions de pel·lícules, doncs, el festival proposa un ampli ventall d’actes paral·lels. En aquest sentit, un dels escenaris principals serà la biblioteca Dos Rius. Allà s’hi faran, per exemple, les conferències Viatge a la terra dels inuit (a càrrec de l’antropòleg Francesc Baillón, dia 14, 19 h) i Antàrtica, gel més enllà de la fi del món (també exposició, amb l’especialista en glaceres Jordi Camins, dia 15) o bé la presentació de Passes de tardor a l’Himàlaia, una immersió en el Nepal a càrrec de Núria Garcia Quera (dia 16).

Com a activitats que completen el programa destaca la taula rodona Més enllà de la neu, amb la torellonenca Clàudia Galícia i la igualadina Laura Orgué, que parlaran de la seva trajectòria professional en l’esquí de muntanya (dia 11, a les 16.15 h, a El Casal). També mereix especial atenció l’audiovisual Un pas més, on l’escaladora Sílvia Vidal explicarà el seu últim repte a Alaska. Entre les exposicions, Muntanyes de publicitat, un recull d’una vintena d’anuncis originals des del 1904 fins a l’actualitat al Teatre Cirvianum. Allà també hi haurà el 22è Espai Editorial, amb uns 200 títols de muntanya.

LA DATA

09.11.17
es farà,
per primera vegada, una preinauguració del festival, amb el cor Exaudio d’Igualada, al Cirvianum.

Entrega de les Flors de Neu i preinauguració

La sessió de clausura, el dia 18 (19 h), servirà per lliurar els premis Flor de Neu d’Or i Flor de Neu de Plata en vuit categories diferents, i els premis al millor treball en periodisme, escrit i digital, sobre muntanya. Tot seguit es farà la projecció non-stop de les pel·lícules premiades, que continuarà l’endemà. Per primera vegada hi haurà una preinauguració, el dia 9 (21 h, Cirvianum), amb un concert del cor Exaudio d’Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia