Teatre

Més ‘xèrifs’ pel món

Demà dilluns arrenca la setena edició del Torneig de Dramatúrgia, un joc que proposa un combat entre autors amb unes lectures dramatitzades quasi improvisades. Uns combats textuals que prenen la forma de duel de dos pistolers. L’èxit a La Planeta és evident perquè s’esgoten ràpidament les entrades i aconsegueix reunir espectadors de totes les edats (“si ho féssim al Municipal, l’ompliríem”, comenta el director Salvador Sunyer), però també va més enllà. El format ha viatjat posteriorment, a Buenos Aires, Palma, València i Madrid. El Temporada Alta ha decidit editar les bases per si altres festivals volen activar-lo, tot i que cada equip decideix les seves especificitats.

Laia Alsina Ferrer, Toni Cabré, Juli Disla, Raquel Loscos, Anna Maria Ricart, Xisco Rosselló, Carla Torres i Manuel Veiga són els autors seleccionats per aquest any. Cristina Clemente torna a ser l’àrbitre de cada sessió. Com és habitual, els dramaturgs no sabran quins seran els actors que els llegiran el text fins a la mateixa tarda de la sessió. Els textos que passin d’eliminatòria tindran un nou equip d’actors. El públic vota la proposta que li hagi interessat més de cada eliminatòria. La gran final serà el 4 de desembre. Bona prova que es tracta d’un joc és que els premis són testimonials. Però és un repte que ha atrapat sovint els autors fins al punt de transformar aquella peça d’uns trenta minuts de durada sobre un fet transcendental dels dos personatges a escena en una peça de gran format.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia