Circ

festival de circ

El Circ de Nadal tindrà lloc en una pista aquàtica gegant

Es portarà des de Rússia al pavelló de Fontajau de Girona en quatre tràilers i contindrà 120.000 litres d’aigua

Del 26 al 31 de desembre hi actuaran un total de 26 artistes de vuit països

“Un gran espectacle que suma la màgia del Nadal, el circ internacional de qualitat i la bellesa de les fonts màgiques.” Així es presenta la quarta edició del Gran Circ de Nadal de Girona , que aquest any tindrà lloc sobre aigua, i més concretament, sobre una pista aquàtica gegant, amb capacitat per a 120.000 litres d’aigua, que es portarà expressament des de Rússia en quatre tràilers fins al pavelló de Fontajau, on el circ dirigit per Genís Matabosch oferirà deu funcions entre el 26 i el 31 de desembre. De fet, la instal·lació de la pista i de tot el muntatge de llum i aigua és tan complicada que el festival ha retardat un dia el seu inici, que habitualment coincidia amb el dia de Nadal.

Però és evident que a Matabosch, president de la Circus Arts Foundation i director també del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona, li agraden els reptes i la possibilitat de superar-se sempre, amb una mentalitat 100% circense. Ahir, acompanyat a l’ajuntament per Girona per la regidora Eva Palau i el vicepresident de la Diputació Albert Piñeira, Matabosch va presentar un ambiciós programa que inclou 26 artistes de 8 països diferents, la majoria procedents del gran planter de l’est d’Europa, que oferiran un total de 16 atraccions, la majoria de les quals no s’havien presentat abans en un context aquàtic. “L’aigua comporta més dificultats per fer el càsting dels artistes que quan la pista és de gel, com a la primera edició. A més, la humitat genera un risc afegit en moltes d’aquestes atraccions”, va remarcar Matabosch, segons el qual a Girona es podrà veure “no l’única pista de circ aquàtica que hi ha en el món, però sí la millor”. “Un total de 15 tècnics s’encarregaran de tota la logística d’il·luminació i so i del sistema hidràulic. En realitat hi ha molts artistes que no es veuen a l’escenari”, hi va afegir Matabosch, que va agrair també la implicació en el projecte dels treballadors municipals en plenes dates nadalenques.

Els artistes d’aquesta quarta edició són la Troupe Peshkov (funàmbuls, Rússia), Angelina Prokhorova (cintes aèries, Ucraïna), Duo Pisarev (trapezi, Rússia), Irina (equilibris sobre un piano de cua, Letònia), Roman Kronzhko (màstil, Ucraïna), Maria Kokh-Kukes (grans il·lusions, Estònia), Anton i Victor Franke (pallassos, Rússia), Duo Medel (equilibris mà a mà, Mèxic), Natalia Spiridonova (hula hoops, Rússia), Evgeni & Maria (canvi ràpid de vestuari, Lituània), Troupe Romanov (llit elàstic, Rússia) i Erkin Saralaev (malabars de rebot, Kirguizistan). Les seves actuacions es complementaran amb una important presència escènica de l’aigua, a través de fonts sincronitzades i pluja artificial.

Més de 7.000 entrades

Fins ahir ja s’havien venut més de 7.000 entrades –són 2.324 espectadors en cadascuna de les 10 funcions–, una xifra superior a la de l’any passat en aquestes mateixes dates. El Gran Circ de Nadal, que a part del suport institucional té la col·laboració d’una trentena d’empreses com ara B&B Hotels , ofereix entrades que van dels 10 als 42 euros i es poden adquirir al seu web oficial i a les taquilles del Teatre Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia