cultura

música

novetat discogràfica

“Amb Peret no hi podíem competir”

Sicus Carbonell, ànima de Sabor de Gràcia, s’ha fet mereixedor de l’honor amb què el distingia “el Tío Peret”. “Sempre em deia que, algun dia, em donarien la medalla al gitano més treballador”, diu, tot somrient, Carbonell, artífex de Sabor a Peret (Discmedi), un ambiciós doble CD en què la banda, a prop de complir 25 anys d’història, homenatja el rei de la rumba amb la participació de Pau Donés, Los del Río, Gipsy Kings, Oscar d’León, La Pegatina, Moncho, Estrella Morente, Amistades Peligrosas i Lucrecia, entre d’altres. “Peret sempre ens deia que ens deixéssim de fusions i féssim la mena de rumba que ara hem fet. Però li dèiem que, amb ell, no hi podíem competir, que era un transatlàntic”, recordava ahir Carbonell, per a qui pujar a l’escenari amb Peret era “com fer-ho amb Michael Jackson o els Rolling Stones”.

El disc, amb gravacions de Peret en tres cançons (Yo soy la rumba, Me’n vaig a peu i el medley Para Peret), ha estat enregistrat en estudis de Barcelona, Miami, Puerto Rico, Panamà i Montpeller i, tant la selecció dels temes com les fotografies que apareixen en el llibret, s’han fet en consens amb la família, per a la qual Sabor de Gràcia cedirà tots els beneficis que pugui tenir el disc. “Mai no el vaig enfocar com un negoci, aquest disc, sinó com un reconeixement a Peret, que era el més gran, i la seva família.” Dani Pubill, net de Peret, així com director musical de tots els seus projectes en els seus últims anys de vida, reconeixia “l’estima” amb què Sabor de Gràcia havien assumit el projecte. El disc té la participació, també, de músics de Peret com ara Jack Chagataga i Toni Reyes i, per realitzar-lo, Sabor de Gràcia ha intentat “portar les cançons de Peret al nostre terreny sense perdre’n l’essència”. “D’Oscar d’León [que, en el disc, canta Gitana hechicera] en soc fan des que era nen, i quan a Moncho li vaig sentir cantar Pensando en ti [a duo amb Estrella Morente] vaig haver d’aturar el cotxe perquè em queien les llàgrimes”, assegurava Carbonell.

Sabor de Gràcia presentaran Sabor a Peret, que surt demà a la venda, el 15 de març a Luz de Gas, convidats pel Festival Guitar BCN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia