cultura

Dibuixar com a acte natural

El prolífic Pep Molist ens explica la història del Lluc i la Rita, dos germans que, en una visita al Mercat dels Encants, troben unes fotografies antigues i segueixen el fil cap al passat. Una narració inspirada en l’exposició Antoni Arissa. L’ombra i el fotògraf, 1922-1936, que es va poder veure al CCCB a primers del 2015.

En qui vull posar el focus d’atenció, però, és en Núria Feijoó, la il·lustradora. Arquitecta de formació, dibuixar és un acte natural per a ella, com els passa a altres artistes. Té una facilitat innata per crear animals encisadors i molt divertits, per jugar amb les perspectives, les textures i els objectes quotidians reals. Fa deu anys que es dedica a il·lustrar i el seu estil ha passat per diferents etapes, com podeu comprovar a https://nuriafeijoo. blogspot.com.es/.

M’agraden les il·lustracions amb personalitat, però tinc debilitat per les que són amb llapis i prou. En aquest cas, Feijoó reprodueix fotografies que quan convé insereix en el seu estil menys realista i que demostren la seva habilitat amb el llapis. Catalunya cada cop té més i millors il·lustradors. Gaudim-ne.

Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa
Text: Pep Molist Il·lustracions: Núria Feijoó Editorial: Animallibres Pàgines: 120 Preu: 8,95 euros Edat: +10


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia