Lletres

Jordi Mestre: “Vivim en un museu tancat”

Jordi Mestre i Vergés , fotògraf de llarga trajectòria que els darrers anys ha treballat sobretot en el món de l’arqueologia –documentant els jaciments d’Atapuerca i Orce i excavacions en altres països, com ara Mèxic i el Marroc– i del patrimoni, ha publicat un llibre en què no hi ha cap foto: I si... (Revisitant els orígens des de l’Empordà) és un llibret autoeditat de 100 pàgines, en el qual Mestre explica a la introducció: “El que tinc clar és que tinc necessitat de tornar a mirar la història amb uns altres ulls, que són els meus. Cal que torni a plantejar-me les ètnies, les religions i la relació entre tots els que han passat i a vegades s’han quedat en aquesta zona tan petita i complexa que és l’Empordà.”

“Després d’haver visitat i fotografiat durant un any les prop de 200 esglésies romàniques de l’Empordà i el Rosselló vaig patir una síndrome de Stendhal. També vaig visitar les pintures rupestres de Las Eisiás de Taiac, a Occitània, i vaig trobar-hi simbologia que coincidia amb la de les pintures romàniques.”

En el seu periple per la ruta romànica empordanesa, Mestre es va trobar una desagradable sorpresa: “Totes les esglésies són tancades, sense cartells ni cap informació. Vaig veure molt clar que vivim en un museu tancat. Es parla molt de turisme de qualitat i aquí tenim tot el romànic inaccessible.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia