Cinema

Maleïda cocaïna

Kevin Macdonald duu un film de Whitney Houston a Canes, on van concursar Garrone i Chang-Dong

Amb material d’arxiu i el testimoni de diversos familiars i d’altres persones vinculades a Whitney Houston, Kevin Macdonald (L’últim rei d’Escòcia) ha construït un documental sobre l’ascensió i la caiguda de la cantant afroamericana. Whitney, que va presentar-se ahir a Canes fora de competició, és un documental de forma convencional que només mostra elements que podrien haver-lo fet més interessant si s’haguessin explorat: la pèrdua d’identitat de Whitney Houston en la mesura que va distanciar-se dels seus orígens, va abandonar la tradició de la música negra per convertir-se en reina del pop i va ser massacrada pels mitjans de comunicació quan l’ addicció a la cocaïna va abocar-la a l’autodestrucció.

La cocaïna també es fa present a Dogman, film de Matteo Garrone (coronat fa deu anys a Canes per Gomorra) inspirat en el cas real d’un cuidador de gossos en un suburbi de Roma que va ser condemnat per l’assassinat d’un home que el maltractava i amb el qual compartia l’addicció cocaïnòmana. El cineasta italià fa un retrat de la brutalitat masculina, però tot resulta molt obvi i explicit, contràriament a Burman, l’altre film projectat ahir a concurs i amb el qual el sud-coreà Lee Chang-Dong, basant-se en un relat curt de Haruki Murakami, podria figurar en el palmarès que decidirà demà el jurat presidit per Cate Blanchett. El també director de Poesia, premiada pel guió fa vuit anys a Canes, fa una exhibició d’estil amb la posada en escena d’una història en què un jove aspirant a escriptor retroba una antiga amiga de la infantesa, que desapareix havent tingut una relació amb un individu que confessa la seva fascinació per cremar. Lee Chang-Dong crea tensió amb un film que també aborda el crim i la violència masculina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia