Música

peralada

j.C.L

Clàssica i moderna, al Castell

La Messa da Requiem de Verdi aixecarà el teló de la 32a edició del Festival Castell de Peralada, que aquest any es dedica a la memòria de Carmen Mateu Suqué (Barcelona, 1936-2018), mecenes i directora durant anys de la Fundació Castell de Peralada que tan apreciava aquesta obra. Una edició que vindrà marcada per la música barroca, representada en versió concert amb Rinaldo (5 d’agost) i Acis i Galatea (8 d’agost) de Händel. Una altra òpera que farà furor és l’estrena de La flauta màgica de Mozart (6 i 7 d’agost) amb una posada en escena del director teatral Oriol Broggi, que debuta en la lírica, i Josep Pons dirigint l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Una altra cita destacable per als melòmans és el cap de setmana que reunirà consecutivament Javier Camarena a l’església del Carme (27 de juliol), Jonas Kaufmann al castell (el 28 de juliol), Plácido Domingo i Ermonela Jaho cantant Thaïs de Massenet (29 de juliol), i Josep Bros, que rebrà la medalla d’honor del festival (3 d’agost). Pel que fa a la dansa, el programa es diversifica amb el hip-hop de La Folia (17 d’agost) del coreògraf Mourad Merzouki, que utilitza música barroca en les seves creacions. També hi actuaran Svetlana Zakharova, el Ballet du Capitole de Toulouse amb Giselle (13 de juliol) i la poesia flamenca de María Pagés.

Quant a la programació de l’Estiu Musical sobresurten noms com ara els de Serrat (6 de juliol), Rufus Wainwright (7 de juliol), Carla Bruni (27 de juliol), Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida (9 d’agost), Santana (11 d’agost) i Kool & The Gang (15 d’agost). En el Petit Peralada, adreçat a un públic infantil, trobem una producció ja rodada i que funciona molt bé, Pere i el llop de Brodas Bros (14 d’agost), amb la Simfònica del Vallès.

FESTIVAL CASTELL DE PERALADA
Del 5 de juliol al 17 d’agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia