Llibres

El Memorial Pere Rodeja premia la via francesa

La llibretera Montse Porta, responsable de la històrica llibreria francesa Jaimes de Barcelona, i la periodista cultural i traductora de Proust Valèria Gaillard rebran avui els premis del VII Memorial Pere Rodeja en les categories de millor llibreter i de millor editor, escriptor, periodista o mitjà d’informació que hagi hagin contribuït a la divulgació dels llibres, respectivament. La llibreria Jaimes, fundada el 1941 pels avis de Montse Porta, sosté amb valentia un espai de referència culte a la gran ciutat, tot i el trasllat forçós del passeig de Gràcia al carrer València. Valèria Gaillard, per la seva banda, vinculada a El Punt Avui fins aquest mateix any, on ha aportat una prosa brillant als seus articles sobre literatura i dansa, és una de les fundadores de la Societat d’Amics de Marcel Proust.

L’acte de lliurament tindrà lloc al Caixafòrum de Girona (19.30 h), i serà precedit pel parlament de la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, M. Carme Ferrer, i per una presentació de l’escriptor Rafel Nadal. Les guanyadores d’aquesta edició del Memorial Pere Rodeja es van donar a conèixer dimecres durant la proclamació del Premi Llibreter, que convoca també el gremi català i que ha distingit Permagel (Club Editor), d’Eva Baltasar, i Teoria general de l’oblit (Periscopi), de l’angolès José Eduardo Agualusa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia