Llibres

Present i futur immediat de l’edició global

El Fòrum Edita Barcelona se celebra per tercer any consecutiu a partir d’avui i fins divendres. És una plataforma de debat on experts locals i internacionals analitzen l’actualitat, els punts forts, les dificultats i els desafiaments als quals s’enfronta el món de l’edició.

Avui l’inauguren a les sis de la tarda al Saló de Cròniques de l’ajuntament de Barcelona el comissionat de Cultura, Joan Subirats; el president del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casal.

Al voltant de 30 ponents debatran aquests tres dies a la UPF Barcelona School of Management. L’accés és obert i gratuït, però cal inscriure’s a www.editabarcelona.com, on també es pot consultar el programa sencer i detallat.

Alguns dels noms destacats d’aquesta edició són els de Markus Dohle, conseller delegat de Penguin Random House; Luigi Spagnol, editor i vicepresident del Gruppo Editoriale Mauri Spagnol, i Rüdiger Wischenbart, consultor especialista en la indústria cultural, en els mercats internacionals del llibre i en la innovació del sector.

Un dels problemes del sector, la protecció del llibre i de la propietat intel·lectual, s’analitzarà des de la perspectiva europea partint del model francès que desenvolupa una política proteccionista respecte a la producció cultural. En parlarà Vincent Monadé, president del Centre National du Livre. També hi intervindran autors com ara Almudena Grandes i Lorenzo Silva, creadors com per exemple el cuiner Ferran Adrià (que parlarà de la Bullipèdia) i polítics com ara Silvia Costa, diputada italiana al Parlament Europeu i expresidenta de la Comissió Europea que defensa la propietat intel·lectual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia