Altres

Amb bona sintonia

Primera reunió entre la consellera de Cultura, Laura Borràs, i Joan Subirats, comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona

La consellera de Cultura, Laura Borràs, i el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, tot i que admeten que coincideixen tot sovint en actes culturals, ahir van escenificar la primera trobada oficial. Va ser una reunió curta, poc més d’una hora, suficient per plantar les bases estratègiques d’alguns temes. “Hem volgut veure com fem la col·laboració més rica i més fructífera. I com reprenem alguns projectes que durant el període del 155 han quedat aturats. La predisposició i la bona entesa són màximes. Estem en sintonia”, va declarar Borràs en sortir.

Van tocar temes d’interès immediat, com ara el concurs per escollir nou director per a l’Auditori, en substitució de Joaquim Garrigosa, i la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires, “que per nosaltres és estratègica”, va afirmar Borràs. “És un gran mercat i alhora un gran aparador que ens permet mostrar la gran riquesa de Barcelona com a ciutat literària, amb la capitalitat reconeguda de la Unesco, i la força de la nostra literatura, en llengua catalana i castellana”.

Joan Subirats va celebrar que s’hagi pogut “normalitzar la situació i la bona entesa amb la Generalitat” abans de comentar un tercer tema tractat. “A final d’any tindrem enllestida la remodelació del pavelló Victòria Eugènia de la Fira de Montjuïc, i una part d’aquest recinte el podrem destinar a usos culturals.” En un futur pròxim està previst que l’ampliació del MNAC estigui relacionada amb aquest pavelló, que “també es destinarà a activitats expositives generals, de la Fundació Miró, CaixaForum...”.

Tot plegat serveix per mirar de recuperar la bona sintonia, i “entre les dues institucions esperem ser capaços d’aconseguir que l’Estat augmenti les contribucions en la cultura de la ciutat i del país per mantenir el bon nivell que sempre hem tingut”, va reblar Subirats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia