Art

Piterman ensopega amb Dalí

La Fundació Dalí ha demandat l’expresident del Palamós i l’Alavés, Dimitri Piterman, per haver obert un museu Dalí a Califòrnia sense el seu consentiment. La fundació l’acusa d’haver-se apropiat indegudament de la marca Dalí, d’haver violat els drets d’autor i de competència deslleial, segons informa Ser Catalunya. El Museu Dalí17 fa dos anys que va obrir a la ciutat californiana de Monterey. Segons consta a la demanda que la fundació va presentar el 6 de juliol a la justícia d’aquell estat nord-americà contra Dimitri Piterman i contra el museu, l’expresident del Palamós ha estat utilitzant indegudament el nom de l’artista empordanès sense permís i amb la voluntat de donar al visitant la falsa sensació que visita un museu Dalí quan, realment, conté molt poca obra original i moltes litografies i reproduccions.

Es dona la circumstància que el col·leccionista ucraïnès de nacionalitat americana ja va tenir problemes amb Dalí quan el 1998 va exposar obra seriada –fins a 400 obres del geni empordanès– al Museu de Tossa de Mar i va acabar ell denunciant l’ajuntament tossenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia