Arts escèniques

Mor el coreògraf i mim britànic Lindsay Kemp

Va estudiar amb Marcel Marceau i va ser mestre de David Bowie i Kate Bush

El 1972 va dirigir l’espectacle de Bowie ‘Ziggy Stardust’

El coreògraf, mim, ballarí, actor, pintor i escenògraf Lindsay Kemp ha mort als 80 anys a la ciutat de Livorno, al nord d’Itàlia, segons ha informat la cadena RAI. Va influir en la posada escènica de grans estrelles del rock, com Mick Jagger, Peter Gabriel, Kate Bush o David Bowie.

Nascut el 1938 a Cheshire, al nord d’Anglaterra, va estudiar art al Bradford College (Yorkshire) –on va coincidir amb el pintor David Hockney– i posteriorment va estudiar dansa amb Hilde Holger i mímica amb Marcel Marceu.

A mitjan anys 60 va fundar la seva pròpia companyia, la Lindsay Kemp Company. Els seus primers espectacles van ser considerat massa avantguardistes i van tenir poca acceptació entre la crítica i el públic. El 1968 va arribar el seu primer gran èxit amb Flowers i el mateix any va destacar al festival d’Edinburg.

A la dècada dels 70 va ensenyar dansa i mim a estrelles com David Bowie i Kate Bush. El 1972 va dirigir l’opera rock de Bowie Ziggy Stardust.

Com a actor, va participar a pel·lícules com Valentino, The Wickerman, Sebastiane, Jubilee i The Loves of Lady Purple,

Dels anys 80 ençà s’havia establert a Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia