Arts escèniques

Tardor cultural d’altura

Un concert exclusiu de Chano Domínguez & Paolo Fresu, un dels 150 actes de l’agenda ‘Olot Cultura’

La cultura és festa i la programació es presenta amb un espectacle de la Fura dels Baus

Un concert exclusiu de Chano Domínguez & Paolo Fresu en el marc del Jazz Olot i, en l’àmbit local, l’acomiadament de la Greda Street Band després de deu anys i la recuperació dels espectacles de màgia són algunes de les propostes més destacades de la programació cultural de la tardor a la capital garrotxina de l’Institut Municipal de Cultura.

L’oferta musical inclou també la presentació del disc Ara som gegants, de Joan Dausà, l’actuació de Maria Arnal i Marcel Bagès, de la banda madrilenya Morgan amb el disc Air, dels premiats per l’acadèmia de Los Angeles pel millor àlbum de música clàssica Elisabet Franch i Jorge Navai pel jazz de Marco Mezquida, Jesper Bodilsen i Martin Andersen i el concert de reggae infantil The Penguins. Hi ha també punk i hardcore garrotxí amb les actuacions de Milícians i Kristo’n’zelo.

Quant a les arts escèniques, l’Institut de Cultura ha recuperat els espectacles de màgia. La programació inclou l’espectacle de Dakris El chico invisible i les propostes d’arts escèniques d’aquesta disciplina per a nens del festival El Més Petit de Tots. La primera serà l’estrena d’Ex Libris, de la companyia Voël, en la qual actua l’artista olotí Jordi Serra.

La resta de la programació d’arts escèniques combina obres de teatre clàssiques com Èdip, de Sòfocles, protagonitzat per Julio Manrique, amb altres de més transgressores, com el darrer espectacle de l’Agrupación Señor Serrano Kingdom. Els LAP programen Rebota, rebota y en tu cara explota, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida; Cadira, de Pep Aymerich; i Esmorza amb mi, de Los Montoya, inclosa dins la programació del festival El Petit Format. En dansa, inclou Human Brush, de Vincent Glowinski.

Els Museus d’Olot repassen l’obra de Josep Berga i Boada amb una doble exposició a la Sala Oberta i a la Sala Oberta 2. El Museu dels Sants estrena les càpsules temàtiques del segon pis de l’edifici centrant-se en la figura de la Mare de Déu del Tura. Una altra novetat són els Fridays al Museu, propostes atípiques els divendres al vespre per conèixer el Museu de la Garrotxa d’una manera diferent. I, el 22 de setembre, es duen a terme diversos actes de commemoració del centenari de la biblioteca d’Olot.

La programació cultural de tardor es recull en una nova edició de l’agenda Olot Cultura –es pot descarregar en el web www.olotcultura.cat o es pot agafar als equipaments culturals de la ciutat–. La fotografia de la coberta és obra de Marc Planagumà, que ha traslladat la icònica imatge d’El violinista a la teulada a la coberta del Teatre Principal. I com que la cultura és festa, la programació es presentarà divendres en un acte obert a tothom i després hi ha l’espectacle de la Fura dels Baus Manes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia