Arts escèniques

Ponts amb Edimburg

La Diputació de Girona va organitzar ahir al migdia la recepció institucional que dona la benvinguda oficial a les vint-i-nou companyies de teatre amateur que participen en el Fitag. Durant l’acte, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va declarar que el Fitag “és extraordinari pels seus valors i per la seva capacitat de creació”. “Volem que disposi d’espais per treballar tot l’any a la ciutat”, hi va afegir.

Aprofitant l’avinentesa va avançar que durant la recent visita a Escòcia, juntament amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, en el marc d’una trobada organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), van reunir-se amb els responsables del Festival d’Edimburg “amb la finalitat d’intercanviar impressions i de començar a establir ponts atès que allà es fan esdeveniments com el Fringe, un festival creatiu per excel·lència que podria interactuar amb el Fitag”. Sense haver realitzat cap acord encara, Ribas destaca: “Sí que ens vam explicar mútuament el funcionament dels festivals de teatre i com treballem per eixamplar les activitat programades a altres zones no tan cèntriques de la ciutat.” Tot això, remarca, es fa amb vista a potenciar la creació i en la línia d’obrir encara més els espais de programació de nous creadors com es fa per ara a La Mercè i al centre cívic de Sant Narcís. “Volem que els creadors puguin ensenyar els seus treballs a la ciutat i, pel que fa al teatre amateur, què millor que tenir el coneixement i el suport de Martí Peraferrer, el director del Fitag”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia