Cinema

A Girona li agrada el circ de gel

Amb més de 15.000 entrades venudes, el Gran Circ de Nadal, que comença avui, oferirà deu funcions fins al dia 30

L’èxit de venda d’entrades ha permès als organitzadors fer una nova funció el dia 30

L’encís del circ, la bellesa plàstica del patinatge sobre gel i la màgia del Nadal són els tres pilars en què es fonamenta el Gran Circ de Nadal de Girona que, en la seva cinquena edició, torna al format amb què es va presentar per primera vegada a la ciutat. Tot un èxit d’una proposta cultural que va venir per assentar-se i fins i tot créixer, com és el cas aquest any amb les 10 funcions que ofereix als espectadors gironins. L’última a incorporar-se, la del dia 30 de desembre (11.30 h), afegida arran de l’èxit de venda que a dia d’avui ja ha superat les 15.000 entrades venudes.

Així, la segona edició del Circ de Nadal sobre gel oferirà una selecció dels millors números de circ sobre gel del món, en un espectacle únic que tindrà lloc a partir d’avui i fins a finals de mes al bell mig del pavelló d’esports de Fontajau. En total hi actuaran 25 artistes provinents de set països, que oferiran les 16 atraccions que deixaran bocabadats al públic al llarg de les dues hores que dura l’espectacle.

Cordes aèries, patinatge acrobàtic, malabars en grup, equilibris, diàbolos, hula hoops, monocicles... i com a estrella invitada el pallasso Pastelito, tot un fenomen a Llatinoamèrica i que ara torna arran de la “petició popular”, com destaca el director del festival, Genís Matabosch. “El Circ de Nadal de Girona va néixer sobre gel i cinc anys després torna amb aquesta disciplina tan poc comuna i que requereix una gran complexitat i pocs s’hi dediquen”, remarca.

Els artistes, que provenen majoritàriament de països de l’òrbita de l’antiga Unió Soviètica, són artistes de circ que es reconverteixen o bé patinadors olímpics que es passen a les arts circenses. Tots ells actuaran a la pista de gel de 20 x 20 m sota la direcció artística de Natalia Abramova.

Per altra banda, i com es fa en cada edició, el Circ de Nadal de Girona també dirigeix la mirada a les famílies en risc d’exclusió social: destina 500 entrades sense cost a entitats que tenen contacte amb aquests ciutadans com ara Càritas o els serveis socials de l’Ajuntament de Girona. A més, aquest any, aquestes famílies no només seran de Girona ciutat, sinó que arribaran en diversos autobusos d’altres ciutats de Catalunya. “En aquestes dates en què les diferències s’accentuen especialment, l’assistència a l’espectacle contribueix a posar color al seu dur dia a dia”, declara Genís Matabosch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia