Cinema

Agnès Varda, sota la mirada d’Imma Merino

Les cinèfiles i els cinèfils tenen una cita obligada dijous a Figueres, amb la doble presentació en forma d’homenatge que es farà a la mítica directora de la Nouvelle vague Agnès Varda, que va morir el passat 29 de març a 90 anys.

La periodista i crítica de cinema Imma Merino serà l’encarregada d’acostar al públic la figura i l’obra d’Agnès Varda, d’una banda, a les 19 h a la Biblioteca de Figueres, amb la presentació del llibre Agnès Varda. Espigadora de realidades y ensueños, del qual Merino és autora. La presentació anirà a càrrec de Maria Josep Balsach, professora d’història de l’art contemporani de la UdG, i de la mateixa Imma Merino. El llibre, editat per la Filmoteca Vasca, conté un assaig sobre la filmografia de Varda i una de les darreres entrevistes concedides per la realitzadora, i testimonia com el seu cinema, entre el documental i la ficció, ha transitat per un camí tan personal com inspirador, posant en qüestió i transgredint les fronteres entre els gèneres, la vida i la representació, la realitat i el somni, la naturalitat i l’artifici, l’atzar i l’elaboració. I és que Agnès Varda ha concebut imatges cinematogràfiques amb una llibertat que sempre l’ha portada a crear les seves pròpies regles del joc. Sensible als fets del seu temps i mantenint una curiositat viva pels altres, el seu cinema té una vocació testimonial exercida amb la consciència que la realitat mai pot atrapar-se i que, en qualsevol cas, es mostra des de la subjectivitat.

D’altra banda, el cineclub Diòptria projectarà a les 20.30 h als cinemes Las Vegas la pel·lícula Visages, Villages (Cares u llocs), d’Agnès Varda, amb la presentació a càrrec d’Imma Merino, que també conversarà amb els espectadors després de veure el documental. Visages, Villages, és una road movie per la França rural i profunda en la qual se cedeix el protagonisme a homes i dones anònims als quals la cineasta converteix en gegants. És també una radiografia de la forma d’entendre la vida de la que va ser una dona riallera amb un especial sentit de l’humor. Imma Merino escriu al diari El Punt Avui i és professora d’història del cinema i d’anàlisi dels mitjans de comunicació a la Universitat de Girona i de documental de creació a la Pompeu Fabra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia