Arts escèniques

Tot un èxit artístic i solidari

La segona edició del festival benèfic de dansa Girona en moviment , que han organitzat l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, ha recaptat 17.134 euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines. El festival ha tingut lloc entre dijous i diumenge de la setmana passada en diversos espais de la ciutat de Girona i ha inclòs dues gales al Teatre Municipal, en les quals van participar, dissabte i diumenge, vint-i-cinc ballarins catalans i internacionals de primer nivell, de manera totalment altruista.

El director del festival, el ballarí gironí David Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta del públic a les activitats programades en aquesta segona edició. “El món de la dansa és encara molt desconegut a casa nostra i aquest festival, més enllà de la finalitat benèfica, pretén ser un aparador de la qualitat artística excepcional dels ballarins catalans, que malauradament han de fer la seva carrera a l’estranger perquè aquí no hi ha una estructura que els permeti de desenvolupar-se i de créixer professionalment”, ha assenyalat Rodríguez. En total, els tres espectacles programats –les dues gales i l’inaugural Mare, vull ser pescador, una singular combinació de dansa i havanera, amb el grup Port Bo– han aplegat més d’un miler d’espectadors.

El festival també ha organitzat al carrer exhibicions de diferents tipus de ball i altres activitats realitzades amb la col·laboració de diversos grups i associacions del món de la dansa. Girona en Moviment també ha tingut un ampli apartat formatiu, amb conferències, cursos intensius de ball clàssic i contemporani –a càrrec dels ballarins que han participat a les gales–, un taller infantil sobre el món del ballet i una jornada dedicada al benestar, amb classes de tai-txi i ioga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia