Art

L’art i la paraula comparteixen espai

El Parlament i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) signen un conveni per exposar deu peces d’art català a les zones visitables de la cambra

La cessió en préstec per deu anys inclou obres d’artistes com Rusiñol, Clarà i Llimona

El Parlament i el Museu Nacional d’Art de Catalunya signaran dilluns vinent un conveni per exposar a la cambra catalana importants peces artístiques de l’art català que formen part del fons del museu. Ahir al matí treballadors del Parlament i del MNAC seguien amb atenció el trasllat d’algunes de les peces que s’han instal·lat a la planta baixa i a la planta noble de l’edifici. El contracte entre les dues institucions és basa en la cessió de deu peces d’art català, sis escultures i quatre pintures, en condició de préstec. El president del Parlament, Roger Torrent, i el director del MNAC, Josep Serra, signaran el conveni que permetrà exposar les deu obres en espais de la cambra que són visitables i oberts al públic que accedeix a l’edifici durant les hores de visita programades. El Parlament rep anualment la visita d’unes 62.000 persones i si bé la majoria hi arriben a través d’ escoles, instituts i centres educatius, també hi ha un volum important, unes 17.000 persones, que hi accedeix a través de petits grups o de manera individual sol·licitant la visita.

Quant al contingut que es podrà veure exposat a partir de la Diada, quan el recinte obrirà les portes al públic, hi ha quatre pintures de Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Alexander Coll i Eliseu Meifrèn. Quant a les escultures, les peces estan signades per Josep Llimona, Josep Clarà, Maria Llimona, Palmira Cullell i Miquel Blai. Totes les obres estan incorporades a la ruta que fan les visites i s’afegeixen al fons d’art que ja es podia veure al Parlament, que consta, entre altres peces, de la pintura Dona de Joan Miró i cedida per la Fundació Miró; 7de novembre de 1971, d’Antoni Tàpies; la litografia Al Parlament de Catalunya, dedicada per l’autor Josep Guinovart, i la col·lecció de pintures de Joan Pere Viladecans, sis quadres de la sèrie Patrimoni i memòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.