Música

Metheny, Zucchero i Satriani, al Guitar BCN

Dos superherois de la guitarra (Pat Metheny, presentant nou disc, From this place, el 16 de juny al Palau de la Música, i Joe Satriani, honorat amb la pua d’or del festival, cinc dies abans a Barts), l’estrella italiana Zucchero (22 de juny al Palau) i algunes de les estrenes catalanes més esperades de la temporada, com les del Marjorie de Núria Graham (27 de febrer, Apolo) o el retorn d’Els Amics de les Arts (16 de maig, Auditori del Fòrum). Aquests són els reclams de la 31a edició del Festival Guitar BCN, que engegarà a finals de gener amb els concerts de Los Secretos (25, Liceu) i Coque Malla (31, Razzmatazz) i s’estendrà fins ben entrada la primavera amb una programació que inclou delicadeses com per exemple un concert de celebració dels 60 anys de la bossa nova a càrrec de Bebel Gilberto (20 de maig, Barts) o el debut a Barcelona del sofisticat duo nord-americà de folk Milk Carton Kids (18 de juny, Barts).

L’antic Festival de Guitarra, segons el seu director, Joan Rosselló, i la seva responsable artística, Judith Llimós, aspira a igualar el 90% d’ocupació de l’última edició i saltar de les més de 50.000 entrades venudes els quatre últims anys a les 60.000. D’altra banda, satisfets d’haver representat, en edicions passades, un “petit gran esglaó” per a trajectòries com les de Rosalía, Manel i Love of Lesbian, el festival té previst vendre gairebé el 50% de les localitats del pròxim any amb artistes del país com ara Arnau Griso, Ferran Palau, La Sra. Tomasa, Nil Moliner i Suu.

El Guitar BCN 2020, que se celebrarà en onze espais de Barcelona i el Teatre Auditori Sant Cugat, inclourà també un concert de celebració dels 30 anys de carrera de Noa (7 de març, Palau de la Música) i visites de 091, Jethro Tull, Pablo Milanés, Nouvelle Vague i Lee Fields, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia