Arts escèniques

arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

Adjunta a la direcció artística i directora de producció del Liceu, substituirà Casadesús a partir de l’1 de setembre

La programadora i productora cultural Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec després que el seu projecte hagi estat l’escollit per la comissió de valoració del concurs de direcció impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, segons informa ACN. Martín assumirà el càrrec a partir de l’1 de setembre en substitució de Cesc Casadesús, que ha dirigit el festival al llarg dels últims vuit anys. La comissió de valoració ha considerat que el seu és el projecte “més idoni dels presentats, conté una mirada integral del festival, a més de ser sòlid, viable i amb coneixement específic tant de sector local, nacional com internacional”.

Des d’una vessant professional, la comissió de valoració ha destacat que Leticia Martín Ruiz aglutina “formació, experiència, competències, coneixement sectorial i domini en la gestió pública”. La comissió de valoració del concurs per a la direcció del festival està composada pel gerent de l’ICUB, Oriol Martí; la directora de Serveis de Planificació Econòmica, Selecció i Promoció de la Gerència de Persones, Organització i Administració Electrònica, Mercedes Torres, i el gerent de l’Àrea de Recursos i Transformació Digital, Agustín Abelaira.

La comissió de valoració del concurs ha comptat amb l’acompanyament d’un comitè d’experts integrat pel president de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya, Àlex Casanovas; el president de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya, Roberto G. Alonso, i la presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal.

Leticia Martín Ruiz (Granada, 1978) és historiadora de l’art, musicòloga, productora d’arts escèniques i gestora cultural. Llicenciada en Història de l’Art i Història i de Ciències de la Música a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat Complutense de Madrid, té també un màster en Gestió Cultural. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diferents institucions públiques i privades, entre les quals hi ha la Fundació SGAE, els Teatros del Canal (entre el juny del 2009 i el setembre del 2014 en va ser la directora de producció d’arts escèniques) el Festival Internacional de Música i Dansa de San Lorenzo del Escorial i l’Editorial Tritó. Des de l’any 2014 és adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu, a la que acompanya en el disseny de la programació de les temporades del teatre, i des del 2019 n’és també la directora de Producció, amb atribucions com la responsabilitat final de l’execució de la programació artística i la gestió pressupostària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia