Cultura

Sinde: "L'obra de Centelles estarà disponible per a tothom a Salamanca"

La ministra espera que Tresserras "comprengui" la decisió de comprar el fons i recorda que han estat els fills del fotògraf els que han triat a qui el volien vendre

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha assegurat aquest dilluns que l'obra del fotògraf Agustí Centelles "estarà disponible per a tots els ciutadans de Catalunya i de la resta d'Espanya" al Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.

A causa de les acusacions del conseller de Cultura de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, al ministeri i als fills d'Agustí Centelles per haver actuat amb "deslleialtat flagrant" pel que fa a la compra de l'arxiu del fotògraf, la ministra ha explicat que la decisió "no impedirà que qualsevol ciutadà de Catalunya hi accedeixi".

González-Sinde espera que Tresserras "comprengui" que destinar els diners al centre documental suposa "posar aquest fons a disposició dels ciutadans catalans" i ha recalcat que són els fills del fotògraf, Sergi i Octavi Centelles, els que han decidit acceptar l'oferta de compra de l'arxiu fotogràfic del ministeri de Cultura, que els abonarà 700.000 euros.

Sergi i Octavi Centelles, fills del fotògraf, van prendre la decisió després d'haver rebut diverses ofertes de compra del fons documental per part d'entitats socials, particulars i empreses de subhastes, a banda de la Generalitat de Catalunya.

Davant la reacció de descontent del govern i les crítiques de Tresserras, la ministra ha lamentat la situació "perquè el conseller és una persona amb la qual col·laboro i amb la qual mantinc un diàleg molt fluid, que fa un treball excepcional". González-Sinde ha destacat també "el valor artístic" que té l'obra de Centelles, que suposa "un importantíssim valor documental" que, assegura, "estarà ben custodiat"."

L'arxiu d'Agustí Centelles està compost per un conjunt d'uns 9.800 negatius de 1934 a 1939 i entre 6.000 i 7.000 de fotografia industrial i publicitària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.