cultura

El Gremi de Llibreters publica una nova llista dels més venuts sense distincions entre mediàtics i no mediàtics

La decisió sorgeix després de la polèmica nova classificació, la d'autors ‘mediàtics', on s'hi van inserir les novel·les de Pilar Rahola i Isidre Esteve

Segons aquest nou rànquing el més venut és ‘Victus' d'Albert Sánchez Piñol, seguit dels llibres d'Albert Espinosa i Sílvia Soler

L'ens decidirà properament quin sistema estableix en vistes a la propera diada

El Gremi de Llibreters ha fet públic aquesta tarda el llistat definitiu dels llibres més venuts aquest Sant Jordi a través d'un rànquing dels 25 obres, sense distingir cap categoria. La decisió sorgeix després de la polèmica nova classificació, la d'autors ‘mediàtics', on s'hi van inserir les novel·les d'Albert Espinosa, Pilar Rahola i Isidre Esteve, a més de les tradicionals ‘ficció' i ‘no ficció'. El rànquing confirma Victus d'Albert Sánchez Piñol com el llibre més comprat aquesta diada, seguit de l'última novel·la d'Albert Espinosa, Brúixoles que busquen somriures perduts i L'estiu que comença de Sílvia Soler. L'ens decidirà properament quin sistema estableix en vistes a la propera diada.

Així doncs, el Gremi de Llibreters de Catalunya ha iniciat un període de reflexió per decidir quin sistema de classificació utilitzarà la propera diada. D'una banda, podria optar per mantenir la classificació tradicional de ficció en castellà i català i no ficció en tots dos idiomes o bé escollir un rànquing sense fer distincions. L'ens subratlla en un comunicat que és un tema que s'ha anat debatent els últims anys i que la polèmica “referma la necessitat de seguir-hi treballant”.

En aquesta línia, el gremi dóna aquesta classificació amb criteris comercials “purament informatius” i “deixa al marge altres valoracions que corresponen a la crítica literària”.

El rànquing definitiu

El llistat definitiu el corona Victus en català, d'Albert Sánchez Piñol, seguit de Brúixoles que busquen somriures perduts d'Albert Espinosa, L'estiu que comença de Sílvia Soler, Victus en castellà d'Albert Sánchez Piñol, Plans de futur de Màrius Serra, S'ha acabat el bròquil de Jaume Barberà, La reina descalça d'Ildefonso Falcones en català i castellà, la novel·la d'Espinosa en castellà, El carrer de l'Embut de Pilar Rahola, El maestro del Prado de Javier Sierra, La marinada sempre arriba de Lluís Foix, El Càtar Imperfecte de Víctor Amela i Pinta Sant Jordi i el drac d'Anna Canyelles com el primer llibre infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.