cultura

Una comèdia com a antídot vitalista

Envoltats d'un entorn rural idíl·lic, només trencat intermitentment pels vols dels avions de Ryanair i del pas del TAV, aquests dies s'està ultimant al petit municipi d'Olives (Pla de l'Estany) el rodatge de Dos a la carta, la nova pel·lícula de Robert Bellsolà. Després d'estrenar la seva opera prima Passi el que passi, gràcies a la seva tenacitat i l'empeny de les xarxes socials, Bellsolà se les ha empescat de nou per nedar contra corrent i tirar endavant un projecte cinematogràfic atípic com és el fet de rodar una “comèdia sobre l'alegria de viure”, tan necessària en aquests temps que corren però estranyament tan poc corrent en el panorama cinematogràfic nacional i estatal.

“Fer riure és difícil”, confessa el director gironí, que insisteix a voler portar a terme una pel·lícula de “to amable, com tan bé saben fer els francesos i els americans” –esmenta Benvinguts al Nord i Sota el sol de la Toscana– “amb tocs gamberros a l'estil dels Farrelly i amb un aire de germanor i amistat com el que desprenia L'home tranquil”. Reconeix que els actors, a qui dóna cert marge per a la improvisació, li ho estan posant fàcil. I la veritat és que no es pot queixar del gran repartiment amb què ha comptat, o s'ha “embolicat”, si fem cas de les paraules de Sergi López, que qualifica de “divertida bogeria” aquesta història de germans contraposats, un restaurant rural, cabres i trets.

Adrià Collado, Andoni Aguirregomezkorta, Melani Olivares, Carolina Bang i Marcel Tomàs completen l'elenc d'un rodatge que finalitzarà aquest dissabte després de completar quatre setmanes de filmació. Es preveu que Dos a la carta s'estreni l'estiu del 2014, després del seu pas per festivals com el de Màlaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.