cultura

Els cavalls, novetat d'última hora al Festival del Circ

Un número de volteig eqüestre substituirà una actuació de forçuts per la lesió d'un artista

Serà l'única atracció d'aquesta edició amb animals

El Festival del Circ arrenca demà a Figueres

“Teníem una programació de 82 artistes i passem a tenir-ne 87, amb la incorporació de cinc artistes de quatre potes”, diu Genís Matabosch. El director del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres va anunciar ahir d'aquesta manera una atracció convidada d'última hora: una exhibició de volteig eqüestre que substituirà el duo de forçuts Strongman d'Uzbekistan, a causa de la lesió soferta per un dels components d'aquesta atracció. Matabosch explica que aquesta situació va obligar a treballar contra rellotge –les funcions s'inicien demà–, però les bones relacions amb el Circ Nikulin de Moscou van fer possible “la gestió en hores d'una de les companyies de major prestigi en el camp del volteig eqüestre”: la companyia Muratov i els seus cinc cavalls. Una vela específica de 375 m² allotja els èquids, amb cinc boxs individuals i una pista on poden escalfar. Els cavalls, explica el director, tenen atenció les 24 hores i, a banda dels seus cuidadors, durant la seca estada a Figueres reben l'atenció d'una veterinària i una biòloga relacionades amb el Departament d'Agricultura pel que fa a controls i certificats dels animals.

Ahir els components de la companyia Muratov evolucionaven amb la resta de les 24 companyies convidades en aquesta edició i que des del passat dia 18 de febrer assagen els seus números a la vela principal. Aquesta vela central serà precisament la novetat destacada del festival d'aquest any, ja que a diferència de les veles dels anys anteriors aquí no es veu cap estructura que perjudiqui la visió dels espectadors. El volum de 52 m de diàmetre i 14,5 m d'altura té cabuda per a 2.214 persones, que tindran una visió a 360 graus gràcies a un sistema de suports que aguanten l'estructura amb arcades exteriors. La tramuntana que bufa aquests dies a l'Empordà no ha de suposar cap problema per a l'estructura, diu Matabosh, perquè “és una vela d'última generació i fortíssima, com s'ha demostrat el cap de setmana passat amb les ratxes de vent que hem tingut”.

En paral·lel als assajos, es van ultimant els preparatius a les vuit veles que formen el conjunt de les instal·lacions: la segona vela més gran és la del vestíbul (amb cafeteria, restauració, llibreria); dues veles més es reserven als artistes (camerinos, zona d'escalfament, i restauració); la resta de veles acullen una sala vip, la sala de reunions del jurat (que haurà de puntuar les millors actuacions) i serveis sanitaris. Quatre grups electrògens garanteixen l'energia necessària per a aquestes instal·lacions i uns calefactors mantindran una temperatura de 20 graus a l'interior de la vela. El tret de sortida del festival serà demà, dijous, a les 20.30 h amb la primera de la dotzena de funcions programades fins a l'Espectacle d'Or de dilluns. En data d'ahir, segons Matabosh s'havien venut unes 22.000 entrades (que oscil·len entre 10 i 95 euros), una xifra que, segons el director, situa les previsions de venda en paràmetres similars als de l'edició del 2014.

LA DATA

26.02.15
A les 20.30 h
comença la primera representació del Festival del Circ, que s'allargarà fins dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]