Arts escèniques

Fira Mediterrània coproduirà 19 obres

La Fira Mediterrània de Manresa presenta 19 coproduccions artístiques dins del seu primer Obrador d’Arrel, creat com a espai d’experimentació i suport a tots els artistes que treballen l’arrel des d’un vessant contemporani. Es tracta de propostes d’arrel, que s’estan creant amb clau de present, utilitzant un llenguatge contemporani i que pretenen interpel·lar el públic d’avui sobre temes d’actualitat. Totes elles es duran a terme en col·laboració amb altres institucions i entitats, amb l’objectiu de crear sinèrgies i complicitats entre diferents actors.

Fins a 14 de les 19 propostes es podran veure en la 24a Fira Mediterrània, del 14 al 17 d’octubre. És el cas de Trencadís, que serà el debut de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, una nova formació integrada per trenta-un músics joves i nascuda amb l’objectiu de treballar la música d’arrel dels Països Catalans, amb esperit innovador i experimental. Sota la direcció del compositor Daniel López, signen una proposta creada a partir de poesia postcontemporània en català. Altres propostes són Ullsclucs, d’Arnau Obiols i Sònia Gómez (estrenat a L’Auditor l’any passat). L’Obrador d’Arrel també inclou les propostes de la guineana establerta a Sabadell Nakany Kanté, amb músics de cobla; suona meets, gralla, que marida els sons de la gralla catalana i la suona taiwanesa amb Manu Sabaté, Carles Marigó, Ya-Yuan i Chien-Yun; Almanac, 40 anys, la revisitació del primer disc del grup La Murga, que va començar a preparar el recentment desaparegut Jordi Fàbregas, i la transgressora i irreverent versió del cuplet de la jove Glòria Ribera, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Edicions de 1984 publica la ‘Poesia completa’ de Ventura Ametller

Barcelona

El jove i femení batec del bosc literari

Barcelona
CINEMA

El cinema de l’absurd de Quentin Dupieux obre Canes

Barcelona
cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona