cultura

Lliurat el 18è Premi de Literatura eròtica a Benigànim

L'escriptori i professor de la Universitat de València obté el guardó per l'obra “La flor de Hanako”

Els viatges d'un comercial alcoià al Japó desencadenen “un mar d'erotisme que sembla créixer sense límits”. Aquest és el nus argumental de La flor de Hanako, l'obra de Xavier Mínguez mereixedora del 18é Premi de literatura eròtica La Vall d'Albaida segons es va anunciar aquest divendres, 24 de juny, a l'Auditori Paco Salvador de Benigànim.

El protagonista s'enamorarà de l'autòctona que dóna nom a la novel·la cosa que li farà perdre el timó de la seua pròpia vida, tal i com ressenya el jurat integrat per Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida; els professors i crítics literaris Pere Calonge i Miquel Peiró, i els escriptors i guanyadors de la passada edició Mercè Climent i Francesc Mompó. A més, el “complet text” té un bon tremp literari i ofereix uns escenaris eròtics molt atractius i variables al llarg de tota la història al mateix temps que transmet tot l'exotisme del país nipó i part de la seua cultura, “sense resultar embafador en cap moment”.

Amb La flor de Hanako, Mínguez aconsegueix els 4.600 euros amb què està dotat el guardó i la seua publicació per Edicions Bromera dins la col·lecció L'eclèctica, tal i com va recordar la periodista Maribel Vilaplana qui va ser l'encarregada de presentar la gal·la on es va anunciar el veredicte del jurat. L'acte va congregar més de 400 persones representatives dels diferents sectors de la comarca que pogueren gaudir d'un complet espectacle amb música, dansa i striptease en directe, a més de nombroses sorpreses que anaren desvetllant-se al llarg de la nit.

L'autor

Xavier Mínguez (València, 1970) exerceix la docència de la Didàctica de la Llengua i de la Literatura a la Universitat de València, activitat que combina amb l'assessorament a diverses editorials. Igualment, la publicació el 1991 de Que la punta d'un paraigua va marcar l'arranc d'una trajectòria literària formada per onze obres destinades principalment a un públic infantil i juvenil i amb les quals ha aconseguit reconeixements com el Empar de Lanuza instituït per l'Ajuntament de Meliana o el Samaruc de l'Associació de bibliotecaris valencians. L'única obra d'adults editada fins ara és Dones amant i 10 exercicis de fidelitat guardonada amb el Premi Josep Pasqual i Tirado i, així mateix, nascuda del vincle de l'autor amb el Japó on va residir durant un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.