cultura

música

Suite presenta a Girona el seu disc ‘Time & essence'

El segell gironí RGB ha publicat el primer disc del grup de Santpedor, que actua avui a Strenes

Els Jardins de la Mercè també rep Laia Vehí i Nuri Total

En un moment en què la gran majoria de grups joves aposten decididament pel català com a llengua per escriure les seves cançons, des de Santpedor arriba l'excepció: el grup de pop-rock Suite ha triat l'anglès per compondre les 11 cançons –més dos temes extres– del seu primer disc, Time & essence, editat pel segell gironí RGB Suports. Suite presentarà avui a les 6 de la tarda el seu debut en un dels concerts gratuïts programats pel festival Strenes al bar i restaurant Els Jardins de la Mercè, de Girona. També dins la secció Descobertes de Strenes, hi actuaran tot seguit les cantants Luthea Salom (19 h), Laia Vehí (20 h) i Nuri Total (21 h).

“Des de molt joves sempre ens ha agradat molt la música en anglès i creiem que, a la llarga, cantar en anglès ens pot beneficiar, per tenir més difusió”, expliquen els components de Suite, que van formar el grup a principis del 2008 quan tenien entre 16 i 18 anys. Són Xusmi (veu i guitarra), Uri (bateria), Paul (veu i guitarra) i Valen (baix). Prèviament al disc, havien publicat una maqueta, What can I dream today? (2009). Al cap de poc temps van aconseguir que un tema seu fons triat com a sintonia oficial de la lliga espanyola d'handbol i també van posar música al primer videojoc d'aquest esport a l'Estat espanyol. La carrera “esportiva” de Suite es completa amb la seva actuació al Camp Nou dins les celebracions de la lliga 2010/2011 del Barça. Aclareixen que no tenen cap connexió amb el santpedorenc Pep Guardiola.

Suite presenta un repertori equilibrat: “Tenim cançons rockeres i d'altres més tranquil·les, gairebé repartides al 50%, però sempre intentem començar i acabar els concerts amb molta energia.” Suite no vol ser “un grup adolescent per a adolescents”. “Tractem temes molt diversos i volem arribar a tot tipus de públic.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.