cultura

Mor Omar Sharif als 83 anys

L'actor egipci pateix una crisi cardíaca aquest migdia al Caire

Es va fer famós internacionalment amb films com ‘Lawrence d'Aràbia' i ‘Doctor Jivago'

L'actor egipci Omar Sharif ha mort aquest divendres al Caire als 83 anys. El seu agent, Steve Kenis, a explicat a l'agència France-Presse que Sharif ha traspassat aquest migdia “d'una crisi cardíaca” en un hospital de la capital egípcia.

Sharif, nascut Michel Chalhoub el 1932 a Alexandria en el si d'una família cristiana de comerciants d'origen libanès i sirià, va debutar com a actor el 1954 al film egipci Siraa Fil-Wadi (El sol abrasador). El reconeixement internacional li arribar el 1962 amb la seva participació a la pel·lícula Lawrence d'Aràbia, del director britànic David Lean, amb la qual va obtenir una nominació a l'Oscar al millor actor secundari.

La seva consagració com estrella de Hollywood va ser el 1965 amb el paper protagonista a la pel·lícula Doctor Jivago, també dirigida per Lean, i amb la qual va guanyar el Globus d'Or al millor actor.

Sharif va ser diagnostica d'Alzheimer i en els últims anys es va allunyar progressivament dels platós. Una de les seves últimes aparicions a la gran pantalla va ser al film El señor Ibrahim i les flores del Coran, de François Dupeyron, que li va valer el César al Millor Actor i el guardó de la mateixa categoria del Festival de Venècia.

El seu últim treball va ser a Rock The Casbah, de Laïla Marrakchi, que va posar fi a una carrera de més de 70 films.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia