cultura

QUIM VIDAL

AMO DE LE BISTROT

“Hi seré per fer el xafarder”

Un dels restaurants més populars del Barri Vell de Girona, Le Bistrot, tancarà avui i demà perquè es rodaran a la pujada de Sant Domènec escenes de Joc de trons. No
és novetat per al seu propietari, ja que és un espai molt cinèfil, on s'han rodat escenes de films com ara El perfum, El Monje i Soldados de Salamina, entre molts d'altres.

S'ho veien a venir, que els tornaria a tocar el rebre?
Sí, ja ens ho esperàvem. Quan vam saber que es faria un producció medieval vam pensar que tocaria en aquestes escales.
Amb quin sentiment ho viu?
És un sentiment contradictori. Per un costat és divertit i t'ho passes bé. A més, és publicitat més per a Girona que per a nosaltres directament. Per l'altre, particularment, és obvi que fa anar malament. Si em deixessin triar a mi, escolliria que no ho fessin.
Compensa el que paga la productora per tancar aquests dos dies?
No, no t'acaba compensant el que et paguen per tancar dos dies sencers. Però tampoc faré vacances, perquè ens han demanat si podem obrir per a ells per reunir-se o anar als lavabos, i també vindré per xafarderia.
Es noten, al restaurant, tantes pel·lícules a tocar de l'establiment?
Sí que es noten. A nosaltres directament es va notar molt Soldados de Salamina, que gravaven al restaurant i va ser un boom, però, per exemple, encara ara algun client et parla d'El Perfum, això vol dir que sí que té efecte.
Però la zona ha tingut més exemples en aquests 37 anys de Bistrot...
Sí, i tant! El Monje també va ser una de les últimes que es van fer, i d'altres de més antigues. En recordo una de fa molts anys Mi general (1987), amb Fernando Fernán Gómez, que va donar una imatge blavosa i interessant del Barri Vell, o també El juego del ahorcado i alguna altra que ni es va acabar de fer.
Ha vist ‘Joc de trons'?
Sí. De fet, la vaig comprar al meu fill, i al saber-ho he vist les cinc temporades. Ara a veure com acaba sortint Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia