Narcís-Jordi Aragó deixa la direcció de la «Revista de Girona» després de 24 anys i el relleva Xavier Cortadellas

Renuncia per «ètica i estètica», per l'edat i el temps que fa que ocupa el càrrec

Narcís-Jordi Aragó va anunciar aquest estiu verbalment al diputat Roger Zamorano la seva voluntat de plegar, i va fer efectiva la renúncia per carta la setmana passada. Els motius responen a «una qüestió ètica i estètica», segons va explicar ahir a aquest diari el mateix protagonista: «Tinc una edat en la qual estan jubilats fins i tot els bisbes, i alhora fa molts anys que estic al capdavant de la revista, i això tampoc no és bo.»

Aragó va comentar que la seva retirada és la culminació d'un procés de renovació que ell mateix va impulsar i que es va concretar ara fa gairebé un any amb un canvi de disseny i continguts, i una aposta per una professionalització més gran. «Podria haver plegat aprofitant aquests canvis, però es podria haver interpretat que ho deixava per discrepàncies», va argumentar Narcís-Jordi Aragó, que assegura que la nova etapa de la revista ja ha fet el rodatge i està plenament consolidada. «L'equip ja funciona i simplement plego abans que algú em digui que faig nosa, cosa que no he tingut pas la sensació que sigui així», va afegir.

L'històric escriptor i periodista (exdirector de Presència, expresident del Col·legi de Periodistes a Girona i actual president del consell editorial d'El Punt, entre altres càrrecs ocupats al llarg de la seva dilatada carrera) continuarà com a membre del consell de Revista de Girona i hi continuarà escrivint.

Per ocupar la vacant, la Diputació ha apostat pel relleu natural i generacional en la persona que ha estat fins ara coordinadora de la publicació, el bisbalenc Xavier Cortadellas, amb llarga experiència en el món del periodisme escrit. El periodista Gerard Bagué serà el coordinador de la publicació, i s'incorpora a l'equip Judit Pujadó, actual membre del consell editorial.

Revista i quaderns

Creada com a Revista de Gerona l'any 1955 per la Diputació (amb un precedent al segle anterior del mateix nom, editat per l'Associació Literària de Girona), aquesta publicació té com a objectiu divulgar treballs de recerca cultural i científica que tinguin com a àmbit preferent el territori de les comarques gironines, segons l'entitat editora, que és la Diputació de Girona. Originàriament era de caràcter trimestral, però des de l'any 1985 és bimestral. Arran de la publicació del número 250, el novembre de l'any 2008, la direcció de la revista va obrir una nova etapa tant pel que fa al disseny com als continguts, a més d'inaugurar la versió electrònica (www.revistadegirona.cat), que ofereix, entre altres, la possibilitat de consultar tots els articles publicats en els més de cinquanta anys d'història de la publicació. També edita la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, volums que tracten diferents aspectes relacionats amb la història, geografia, art, o tradicions, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.