cultura

L'origen cassanenc de Contra Ediciones, pionera en literatura musical i esportiva

Publicar llibres que li agradaria llegir de dues de les seves passions, la música i els esports. Amb aquesta motivació, el cassanenc Eduard Sancho, que treballa en el món editorial, va impulsar el 2011 el seu propi projecte, Contra Ediciones , que s'ha diferenciat del panorama editorial estatal amb un catàleg de llibres de música, cultura pop i esports. Tot i aquesta proposta arriscada i la situació complicada del sector, Contra Ediciones ha aconseguit convertir-se en un referent per la qualitat del seu catàleg, el rescat d'obres clàssiques en els respectius gèneres i l'aposta per editar també textos originals, amb un total de, fins ara, una quarantena de referències.

El Cineclub Vuitimig presentarà el projecte de Contra Ediciones divendres, 1 d'abril, a les nou del vespre, a la Sala Galà de Cassà, en una sessió que inclourà la projecció d'un documental lligat amb el catàleg de Contra Ediciones.

El periodista Carles Brucet, de l'entitat Cineclub Vuitimig , va recalcar alguns dels títols d'assaig i de no-ficció musical que ha publicat Contra amb signatures clàssiques del gènere com ara el prestigiós Greil Marcus, del qual s'ha recuperat Mistery Train, La historia del Rock and Roll en diez canciones i Escuchando a The Doors. Una de les últimes novetats és Fuego eterno. La historia de Jerry Lee Lewis, de Nick Tosches. Carles Brucet va ressaltar també l'aposta per la literatura esportiva de qualitat, “més enllà de la biografia d'un esportista”, títols pensats des d'una perspectiva cultural, un gènere àmpliament desatès a l'Estat. Entre aquests títols, destaquen Sobre el deporte de Pier Paolo Pasolini i Pedaleando en la oscuridad, la crònica sobre el dopatge del ciclista David Millar, establert a Cornellà del Terri, un dels èxits de Contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia