cultura

El llibre que va inspirar la Cantada de Calella reviu

Calella de Palafrugell i les havaneres, el llibre publicat l'any 1966 a partir del qual es va produir el renaixement de l'havanera com a gènere musical, ha estat reeditat per la Fundació Morató com a facsímil. L'obra, un recull amb la lletra i la partitura de les havaneres populars que es cantaven a les tavernes de Calella abans del turisme, va donar origen de manera espontània a la Cantada de Calella de Palafrugell.

Els promotors van ser Francesc Alsius i Frederic Martí, els quals van encarregar-ne la confecció a un destacat calellenc d'adopció, Joan Pericot, que també en va fer les il·lustracions.Per celebrar l'aparició del llibre, el 28 d'agost de 1966 es va organitzar una cantada a la taverna de can Batlle, punt de trobada per excel·lència dels pescadors i dels amics de Calella. La bona acollida de la iniciativa va fer que l'any següent es muntés la que seria la primera cantada oficial, a la platja d'en Calau.

La iniciativa de la fundació, amb una tirada de 1.500 exemplars i un CD de la Cantada del 1966, ha rebut suport de La Caixa i la col·laboració de l'Ajuntament de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia