cultura

Joguines artesanals

Jocs de fusta, de la Noguera al món

Toc de Fusta aposta per materials i procediments artesanals

La companyia ha viatjat a Costa Rica, Londres i França

Fa cinc anys, tres amics de les Avellanes van decidir reinventar les seves vides tot endegant Toc de Fusta, un projecte de fabricació d'instal·lacions de joc artesanals fetes de fusta.

Van començar la seva aventura a Costa Rica, en el Festival Internacional de les Arts, amb una col·lecció d'autòmats inspirats en la fauna costa-riquenya. Aquesta aventura, definida per l'Alfred Borràs com a inesperada i que a poc a poc va sortint bé, els ha portat arreu d'Europa: Brussel·les, Londres i Copenhaguen han estat algunes de les seves destinacions. Tanmateix, no s'han oblidat de Catalunya ni de la Noguera, tot i que tots ells coincideixen que, malgrat que l'acollida del públic local és bona, no disposen de tantes oportunitats com voldrien.

Toc de Fusta és la suma de l'habilitat mecànica de l'Albert Utgé i de l'Alfred Borràs, que de les seves idees en fan joguets, i del talent artístic de la Laura Utgé, que dels joguets en fa art.

Les creacions d'aquests tres amics mostren que en les joguines la tradició encara hi té pes: les joguines són fruit d'idees normals, materials simples i procediments rudimentaris. El vessant innovador d'aquesta companyia és que no només ofereix un producte, sinó que, a més, brinda una experiència, formada per jocs d'enginy, que pot ser gaudida tant pels més petits com pels adults. Toc de Fusta emergeix en plena era digital,
amb la ferma voluntat de preservar la joguina tradicional; la convicció que allò fet amb les mans és el que més ens pot fer disfrutar
esdevé palpable en totes i cadascuna de les creacions dels noguerencs.

L'aventura d'aquests tres emprenedors de les Avellanes es troba encara en un estadi poc desenvolupat, però en creixement constant, i és que mentre acaben la segona col·lecció d'autòmats i es preparen per al seu pròxim desplaçament, a Avinyó, anhelen poder-se dedicar completament a la seva passió per la joguina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia