cultura

El Festival de Guitarra durà 17 concerts a 7 localitats

L'esdeveniment commemorarà els centenaris d'Enric Granados i el torroellenc Josep Ferrer

S'obrirà el 14 de juliol amb un homenatge jazzístic a Led Zeppelin

El Festival de Guitarra Girona-Costa Brava celebrarà la 13a edició amb un total de 17 concerts i un taller que tindran lloc, entre el 14 de juliol i el 18 d'agost, en 7 localitats de les comarques gironines, sobretot Girona –6 concerts, 5 dels quals a la Casa de Cultura– i Platja d'Aro, on s'han programat quatre actuacions, però també Palamós, Santa Cristina d'Aro i, com a noves incorporacions al festival, Castelló d'Empúries, l'Escala i el Port de la Selva.

Els objectius del festival creat i dirigit pel guitarrista Josep Manzano són “fer promoció de Girona i de la marca Costa Brava, descobrir la guitarra al món, destapar talents amagats i establir una xarxa d'intercanvi amb festivals nacionals i internacionals”.

El festival s'inaugurarà el 14 de juliol amb una sessió doble al Sunset Jazz Club d'un concert d'homenatge a Led Zeppelin, a càrrec del trio jazzístic Good Times, Bad Times, format per Jordi Matas (guitarra), David Mengual (contrabaix) i Oriol Roca (bateria). Aquest concert forma part també del segon cicle Jazz a la Fresca. A la resta de la programació hi predomina “la música popular interpretada amb guitarra espanyola o clàssica”.

Hi haurà, per exemple, un homenatge a Paco de Lucía, a càrrec dels guitarristes Pedro Navarro i Juan Herrero, el 15 d'agost a La Gorga de Palamós, i també es commemorarà en diversos concerts el centenari de la mort d'Enric Granados i el del músic torroellenc Josep Ferrer i Esteve. Tots dos autors formaran part del programa d'una producció pròpia del festival: el concert de la flautista italiana Francesca Salvemini i Josep Manzano –21 de juliol a la Casa de Cultura– que es repetirà al novembre a Bríndisi (Itàlia).

També actuaran Ímpetu Duo, el duet de guitarra i percussió Ljubica Bukvic & Yehosua Escobedo, el peruà Ricardo Villanueva –que també farà un taller de guitarra andina–, Clara Valero (soprano) i Albert Bosch (llaüt), el ja habitual Enrique Muñoz i, entre altres intèrprets, tres joves guitarristes guanyadors de diferents concursos: Ivan Petricevic, Claire Sananikone i Giulia Ballarè. Com a novetat, presentant l'entrada de dos concerts es podrà entrar al tercer de franc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia