cultura

cultura

El Bòlit lidera un projecte europeu de creació cultural

‘The Spur' està finançat pel programa Europa Creativa i posarà en xarxa centres d'art de Girona, Albi, Mallorca, Montpeller, Bratislava i Roma

Es vol internacionalitzar els artistes de cada territori

No han passat ni dos dies que es va presentar l'ambiciós projecte PECT, amb el qual Girona es vol convertir en referent de les arts creatives i culturals, que l'Ajuntament de la ciutat presenta un altre projecte paral·lel que ben segur que contribuirà en aquest propòsit. Es tracta de la iniciativa anomenada The Spur-Etacec 1618, que, impulsada pel Bòlit, Centre d'Art Contemporani, posarà en xarxa centres d'art europeus que cooperaran a l'entorn de les arts visuals i les indústries creatives, amb l'objectiu de desenvolupar projectes innovadors que han d'impulsar la mobilitat transnacional. El projecte, subvencionat per Europa, s'ha elaborat configurant un equip liderat pel Bòlit de Girona i en què participen centres artístics d'Albi (Le Lait), Mallorca (la Fundació Es Baluard), Montpeller, Bratislava i Roma, amb el suport de l'Euroregió.

The Spur tindrà dos anys de durada, amb l'inici programat al setembre, i s'acabarà el maig del 2018. Té un cost de 333.333,33 euros, dels quals només 6.600 són aportats per cada soci d'aquest projecte comú.

El projecte s'ha elaborat basant-se en una sèrie d'accions entre les quals la directora del Bòlit, Carme Sais, destaca que es tindrà en compte la creació d'espais d'artistes com a “formes d'incrustació i millora de la relació de la creació artística en el context urbà i socioeconòmic”. Aquesta part del projecte explorarà el desenvolupament futur del projecte La Volta de Sant Narcís i el projectarà com a model de referència entre els socis. També està prevista l'activació de residències creatives (de divuit, tres s'establiran a Girona), que han de permetre que artistes d'aquí s'internacionalitzin; la programació de seminaris (el primer tindrà lloc a la ciutat), i la creació –a banda de blogs i accions 2.0– d'una revista internacional digital.

L'únic de Catalunya

Aquest projecte ha estat triat entre 363 candidatures, de les quals se'n van seleccionar 51 i entre aquestes només n'hi ha una de catalana, la que impulsa el Bòlit de Girona.

És per aquest motiu que durant la presentació només es podien sentir elogis. Entre altres, els provinents de l'alcaldessa, Marta Madrenas, que ho va aprofitar per subratllar que entén la cultura “com a motor de l'economia de la ciutat” i que per això han apostat per aquest sector, “que genera ocupació sostenible i serveix per professionalitzar i exportar el nostre talent”.

Per la seva banda, la secretària general de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, Mireia Canals, va qualificar el projecte d'“estel·lar” i de “modern”, i va destacar també la voluntat implícita d'aquest projecte per professionalitzar el sector.

LA XIFRA

333.333
euros és el que s'atorga al projecte ‘The Spur', la major part provinents d'Europa Creativa i de l'Euroregió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia