cultura

CULTURA

Musicant aposta per la diversitat musical del país

El festival de Campllong porta, del 30 d'agost al 2 de setembre, Clara, Port Bo i Els Pescadors de l'Escala, Quartet Teixidor, Quartet Mèlt i Geriona

El cicle Musicant compleix la 12a edició. Des de les partitures de cambra fins a la cançó d'autor més actual, el festival de Campllong presenta una programació amb quatre propostes musicals que, com és habitual, tenen com a denominació d'origen la música del país feta a les nostres contrades.

Per començar, el 30 d'agost (21.30 h) la cantant i compositora gironina Clara demostrarà per què és de les artistes amb una important projecció dins el panorama musical actual. Clara Sánchez-Castro intentarà connectar amb el públic des del minut zero amb la seva veu dolça i potent per desplegar el seu segon treball, Molt Clara, integrat per temes que inclouen un gran ventall de gèneres: pop, folk, balada, rap i havanera.

I precisament havaneres és el que interpretaran a l'escenari Port Bo i Els Pescadors de l'Escala (31 d'agost, 21.30 h). Acompanyats d'Indira Ferrer (soprano) i Antoni Mas (piano), les dues formacions presentaran un litigi –titulat El cafè de l'Havana– que el públic tindrà difícil de solucionar: aclarir cançó rere cançó on van germinar per primer cop les havaneres, si a Palafrugell o a l'Escala.

Pel dijous 1 de setembre, el Quartet Teixidor s'encarregarà de donar a conèixer partitures oblidades del repertori català, juntament amb les grans obres del repertori clàssic. El programen l'integren quartets de corda de compositors gironins com ara Francesc Civil i Josep Baró, a més de l'obra Si vera somnia de Jordi Domènech, partitura inspirada en el cançoner eròtic amorós de Ripoll (s. XII).

Finalment, el 2 de setembre dos dels grups vocals amb més èxit del moment, Quartet Mèlt i Geriona, compartiran escenari a Campllong. Projectats a través del programa Oh, happy day de TV3, Quartet Mèlt i Geriona oferiran una selecció de les cançons que integren els seus últims treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia