cultura

La ruta virtual de l'Espluga inclou visites de nit

La Ruta Templera i Hospitalera incorpora les darreres tecnologies

L'oficina de turisme de l'Espluga de Francolí fa avui, a dos quarts de deu del vespre i a dos quarts d'onze de la nit, dues visites especials nocturnes i teatralitzades a la Ruta Templera i Hospitalera del municipi. La ruta va ser inaugurada a principi d'abril pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i incorpora les darreres eines tecnològiques per a la seva dinamització.

La Ruta Templera i Hospitalera proposa una descoberta de l'Espluga de Francolí a través d'un recorregut pel nucli antic, que ha estat remodelat, on diferents audiovisuals, hologrames i imatges de realitat virtual endinsen el visitant en la vida quotidiana dels senyors, dels pagesos, dels jueus i dels menestrals. La ruta puja al campanar de l'església vella, recrea en 3D el castell hospitaler que dominava la vila fins al segle XIX i mostra l'hospital dels pobres, entre altres efectes sorprenents.

Així, el visitant recorre els antics carrers del Caputx, dels segles XIII i XIV, i mitjançant la utilització de la realitat virtual i augmentada es fa reviure el passat de la vila, amb la recreació del castell, el mercat medieval, l'església i el seu cementiri o la vida d'extramurs de la població. També, amb hologrames, es recrea un micvé jueu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia